Watch Medier

Cloudforretning får NNIT til at tabe millioner

Andet kvartal viser et stort underskud på 47 mio. kr. i it-virksomheden NNIT primært på grund af dårlige resultater i clouddivisionerne.

NNIT's underskud er vokset fra første til andet kvartal. | Foto: NNIT/PR

NNIT’s to clouddivisioner er gået voldsomt ned i omsætning i andet kvartal af 2022. Life Science-området vokser, men det er ikke nok til at redde it-virksomheden fra et blodrødt resultat.

47 mio. kr. er NNIT i minus i andet kvartal 2022. I det forudgående kvartal var underskuddet på 30 mio. kr.

Omsætningen i Hybrid Cloud falder med 36 mio. kr. fra 331 mio. kr. i første kvartal 2022 til 295 mio. kr. i andet kvartal 2022.

Samlet set stiger omsætningen dog fra 710 mio. kr. til 723 mio. kr.

NNIT har fortsat ikke mod på at udstikke forventninger til hele året 2022. It-koncernen har stadig suspenderet prognosen for 2022 som følge af frasalg af sin Hybrid Cloud Solutions-forretningsenhed og dele af sin Cloud & Digital Solutions-forretningsenhed.

Selskabets driftsresultat før renter og skat (EBIT) eksklusive særlige poster endte på minus 11 mio. kr. mod et overskud på 36 mio. kr. i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

En væsentlig del af forklaringen på tilbagegangen var et fald i bruttomarginen til 9,1 pct. i andet kvartal fra 14,8 pct. i andet kvartal 2021.

Det skyldes blandt andet genforhandling af it-infrastrukturaftalen med medicinalselskabet Novo Nordisk, oplyser NNIT i regnskabet.

Samtidig steg omkostningerne også over første halvår samlet set, hvilket rammer de nedre linjer i regnskabet.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs