Watch Medier

Cloudforretning får NNIT til at tabe millioner

Andet kvartal viser et stort underskud på 47 mio. kr. i it-virksomheden NNIT primært på grund af dårlige resultater i clouddivisionerne.

NNIT's underskud er vokset fra første til andet kvartal. | Foto: NNIT/PR

NNIT’s to clouddivisioner er gået voldsomt ned i omsætning i andet kvartal af 2022. Life Science-området vokser, men det er ikke nok til at redde it-virksomheden fra et blodrødt resultat.

47 mio. kr. er NNIT i minus i andet kvartal 2022. I det forudgående kvartal var underskuddet på 30 mio. kr.

Omsætningen i Hybrid Cloud falder med 36 mio. kr. fra 331 mio. kr. i første kvartal 2022 til 295 mio. kr. i andet kvartal 2022.

Samlet set stiger omsætningen dog fra 710 mio. kr. til 723 mio. kr.

NNIT har fortsat ikke mod på at udstikke forventninger til hele året 2022. It-koncernen har stadig suspenderet prognosen for 2022 som følge af frasalg af sin Hybrid Cloud Solutions-forretningsenhed og dele af sin Cloud & Digital Solutions-forretningsenhed.

Selskabets driftsresultat før renter og skat (EBIT) eksklusive særlige poster endte på minus 11 mio. kr. mod et overskud på 36 mio. kr. i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

En væsentlig del af forklaringen på tilbagegangen var et fald i bruttomarginen til 9,1 pct. i andet kvartal fra 14,8 pct. i andet kvartal 2021.

Det skyldes blandt andet genforhandling af it-infrastrukturaftalen med medicinalselskabet Novo Nordisk, oplyser NNIT i regnskabet.

Samtidig steg omkostningerne også over første halvår samlet set, hvilket rammer de nedre linjer i regnskabet.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs