Tredje opjustering: Tivolis comeback går hurtigere end ventet

Tivoli har fået en god start på sommeren, og den københavnske forlystelsespark har nemmere end forventet ved at få gæsterne tilbage oven på coronanedlukningerne.
Dizzy Mizz Lizzy med Tim Christensen på plænen i Tivoli under fredagsrock 12. august. | Foto: Torben Christensen
Dizzy Mizz Lizzy med Tim Christensen på plænen i Tivoli under fredagsrock 12. august. | Foto: Torben Christensen
af ritzau

Tivoli har nemmere ved at lokke gæster til, efter forlystelsesparken i 2022 er blevet fri af coronaepidemien og restriktioner.

Det fremgår af Tivolis regnskab for første halvdel af året. Her opjusterer Tivoli for tredje gang sine forventninger til årets resultat.

I regnskabet bemærker Tivoli, at parken oplever ”gæstetal som overstiger forventningerne”, og at gæsterne også lægger penge i Tivolis boder og forlystelser.

Tivoli selv peger på, at en række begivenheder har hjulpet til. Det gælder blandt andet præsentationen af holdene til cykelløbet Tour de France, der begyndte i Danmark i juli.

Derfor øger Tivoli forventningen til sin omsætning med et lille nøk fra 1 mia. kr. til 1,05 milliarder kroner.

Samtidig øges forventningerne til overskuddet før skat fra et sted mellem 25 og 50 millioner kroner til et spænd mellem 60 og 85 millioner kroner.

”Vi oplever en rigtig god sommersæson, hvor gæsterne i høj grad benytter sig af vores forlystelser, spisemuligheder og Tivolis kulturelle mangfoldighed,” siger adm. direktør Susanne Mørch Koch i en pressemeddelelse om regnskabet.

”Det har betydet et markant højere aktivitetsniveau end forventet. Selv om vi endnu ikke er på fuldt niveau med tiden før coronapandemien, hvad angår gæsteantal, så oplever vi, at flere og flere internationale turister også lægger vejen forbi.”

Tivoli har både i maj og juni i år skruet op for sine forventninger til i år.

Starten på sommeren har dog ikke kun været en dans på roser for Tivoli.

Ved de første af forlystelsesparkens koncerter, Fredagsrock, oplevede Tivoli blandt andet, at personer uden billet forsøgte at forcere hegnet om forlystelsesparken for at komme ind, efter at Tivoli havde lukket dørene.

Derudover blev koncerter afbrudt på grund af slagsmål i publikum, og Tivoli selv var utilfreds med, at stemningen skulle være blevet utryg til nogle af koncerterne. Derfor indførte Tivoli en række tiltag herunder pladsreservation til nogle koncerter.

”Ændringer medførte et lidt lavere gæstetal på flere koncertdage,” skriver Tivoli i sit regnskab.

Til gengæld mener Tivoli, at tiltagene fjernede den utrygge stemning ved koncerterne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også