Watch Medier

Elbiler har overhalet plugin-hybridbiler i Danmark

Med 97.121 indregistrerede køretøjer slår elbilen antallet af plugin-hybridbiler, der ligger på 97.071.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der er nu flere elbiler end plugin-hybrider på de danske veje. Antallet af elbiler har således nået dag 97.121 indregistrerede køretøjer, mens plugin-hybridbiler udgør 97.071, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Mens elbiler udelukkende kører på el, er plugin-hybridbiler i stand til at køre på både el og benzin eller diesel.

Bilimportørerne kalder det en naturlig udvikling og peger på den seneste afgiftsændring. Den indebærer, at registreringsafgiften på plugin-hybridbiler stiger mere end på elbiler over de næste år.

”Det er er stor vækst i andel af opladelige biler i bilbestanden i Danmark, hvilket skyldes en mere lempelig afgift samt et stadig større udbud af opladelige biler,” lyder det fra administrerende direktør for De Danske Bilimportører Mads Rørvig.

Han ser udviklingen gå én vej herfra.

”Vi forventer, at andelen af især elbiler vil stige markant frem mod år 2035, hvor alle nye biler i EU skal være nulemissionsbiler,” siger han.

Stor ladeoperatør fordobler priserne

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs