Watch Medier

Priserne på olie og gas falder - nordsøolie går under 90 dollar

Olie- og gaspriserne falder på ny mandag, mens en række lande arbejder hårdt på at afbøde effekterne af en energikrise.

Foto: ALEXANDER MANZYUK/REUTERS / X80002

Olie- og gaspriserne falder på ny mandag, mens en række lande arbejder hårdt på at afbøde effekterne af en energikrise.

Mandag er prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, faldet til 89,84 dollar, hvilket er et fald på 1,7 pct. siden fredag for nordsøolien.

Også den amerikanske olie er blevet billigere, og en tønde WTI-olie handles mandag til 83,64 dollar efter et fald på 1,7 pct. siden fredag.

Samtidig er prisen på naturgas faldet 5,6 pct. til 177 dollar siden fredag. Det er den tredje dag i træk med prisfald på naturgas, der dykkede 12,4 pct. fredag og 2,7 pct. torsdag.

”Situationen på de europæiske energimarkeder er begyndt at blive bedre over de seneste tre uger, efter at politiske initiativer er begyndt at tage form,” skriver analytikere fra Timera Energy i et analysenotat mandag ifølge Bloomberg News.

Flere europæiske lande har planer om at bruge adskillige milliarder på at blive mere uafhængige af russiske gas, hjælpe lokale energiselskaber og at sætte et loft over energipriserne for private husholdninger, skriver Bloomberg

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs