Watch Medier

Bavarian Nordic får udvidet milliardkontrakt

Vaccineselskabet Bavarian Nordic får udvidet sin kontrakt med den canadiske regering om levering af abekoppevaccine. Potentielt kan kontrakten løbe op i flere milliarder danske kroner.

Bavarian har fået en ny vaccinekontrakt i Canada. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordics abekoppevaccine er blevet en særdeles guldrandet forretning for det danske vaccineselskab.

Ikke mindre end syv opjusteringer af resultatforventningerne har vaccinen ført til. Og nu har den canadiske regering givet Bavarian Nordic endnu en Midas-berøring.

Bavarian Nordic har således mandag indgået en kontrakt på 234 mio. dollar, godt 1,7 mia. kr., for leverancer af abekoppevaccinen Imvamune til Canada frem til 2032.

Det skriver Bavarian Nordic i en fondsbørsmeddelelse.

Ikke nok med det, indeholder kontrakten derudover optioner til en værdi af 180 mio. dollar, svarende til 1,3 mia. kr. Det betyder, at kontakten nu potentielt kan løbe op i 3,5 mia. kr. samlet set.

“Canada har med deres fremsyn og prioritering vist vejen til at opbygge et robust beredskab for deres befolkning. Som betroet leverandør af koppevacciner til de canadiske myndigheder siden 2008 er vi glade for at forlænge og udvide vores samarbejde for de næste 10 år, og dermed bidrage til at opretholde beredskabet for Canada til at reagere hurtigt på nødsituationer, såsom det aktuelle udbrud af abekopper,” udtaler adm. direktør Paul Chaplin i meddelelsen.

Der er tale om en udvidelse af en kontrakt, Bavarian Nordic indgik med den canadiske regering i juni 2022. Dengang var aftalen på blot 56 mio. dollar. Derudover har Bavarian Nordic ligeledes indgået en kontrakt med det canadiske forsvar til en værdi på op til 20 mio. dollar.

Størstedelen af vaccinerne fra den faste ordre vil blive leveret i 2023, oplyser Bavarian Nordic. Derfra kan Canada udnytte sine optioner på flere vacciner, der går under navnet Imvamune i Canada, frem til 2032.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs