Watch Medier

Naturgasprisen falder til laveste niveau siden juli

Mildt vejr og rigelige lagre mindsker bekymringerne om mangel på naturgas i Europa. Priserne fortsætter tirsdag nedad efter et fald på 10 pct. mandag.

Gasrør. | Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840

De europæiske naturgaspriser forlænger tirsdag faldet til det laveste niveau siden slutningen af juli, idet mildt vejr og rigelige lagre mindsker bekymringerne om mangel.

Den europæiske referencepris på gas, målt på TTF-naturgas i Holland, falder 3 pct. til 164,88 euro per megawatt-time efter et fald på 10 pct. mandag.

Nogle prognoseeksperter forudser ifølge Bloomberg News højere temperaturer end normalt i Storbritannien og det europæiske kontinent de næste to uger, hvilket sandsynligvis vil forsinke trækket på gaslagrene til opvarmning.

Det er endnu et tegn på, at regionen muligvis kan komme igennem vinteren selv med et svindende russisk udbud, skriver Bloomberg News.

Reserverne er blevet fyldt i et jævnt tempo gennem sommeren, da nationer øgede importen af flydende naturgas og rørledningsforsyninger fra Norge for at kompensere for tabet af den russiske gas.

Lagrene var omkring 88 pct. fyldte lørdag, lige over det femårige gennemsnit for denne tid af året. Det har hjulpet med til at presse gaspriserne ned med cirka 50 pct. fra højdepunktet omkring 340 euro per megawatt-time i slutningen af august.

Handelsselskaberne gør hele forskellen i EU’s energinødplan

Grønt lys til at Tyskland kan genåbne kulkraftværker

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs