Watch Medier

Hørekoncern fyrer medarbejdere og nedjusterer forventningerne

Markederne for høreapparater er udfordrede, og det rammer den danske producent af høreapparater Demant, der nedjusterer forventningerne til året. Samtidig nedlægger Demant 150-200 stillinger globalt.

Foto: Demant / PR

Hørekoncernen Demant har ikke solgt lige så mange høreapparater som først budgetteret, og det tager selskabet konsekvensen af nu.

Demant nedjusterer forventningerne til 2022 og har samtidig valgt at igangsætte ”omkostningsreducerende tiltag”, der blandt andet betyder, at 150-200 stillinger globalt skal nedlægges.

Det meddeler Demant i en børsmeddelelse.

Demant venter nu en organisk vækst på 2-4 pct. mod tidligere 4-6 pct. og et driftsoverskud, ebit, på 3150 til 3450 mio. kr. mod tidligere 3500-3800 mio. kr.

Demant har i samme åndedræt som nedjusteringen fremlagt foreløbige tal for kvartalet. Her omsatte hørekoncernen for 4864 mio. kr., svarende til en organisk vækst på 1 pct.

Over alle forretningsområder klarede Diagnostics sig bedst med en organisk vækst på 12 pct, mens Hearing Aids havde en organisk vækst på 6 pct. og en omsætning på 2446 mio. kr. Hearing Care havde en negativ organisk vækst på 5 pct.

”Vores reviderede forventninger indebærer, at markedet fortsat vil udvikle sig svagt, og at vi vil opleve makroøkonomisk usikkerhed, som vil medføre lav forbrugertillid, og vi anser ikke længere udviklingen som midlertidig. Vi gennemfører derfor omkostningsreducerende tiltag på nogle områder i koncernen, men holder samtidig skarpt fokus på at levere innovative produkter og løsninger, som letter livet for vores brugere og kunder,” siger Søren Nielsen, koncernchef og adm. direktør.

Demants ”omkostningsreducerende tiltag” bliver ifølge selskabsmeddelelsen gennemført i forretningsområderne Hearing Care, Hearing Aids og Communications.

I Hearing Care nedbringer Demant antallet af butikker i USA med ca. 50, og ”justerer organisationen tilsvarende”.

I Hearing Aids har Demant igangsat lukningen af Bernafon-brandets hovedkvarter i Scheweiz og påbegyndt overførslen af aktiviteterne til hovedkontoret i Danmark. Derudover vil Demant gennemføre justeringer i udvalgte dele af den centrale organisation.

”Vi forventer at gennemføre disse ændringer i løbet af de kommende måneder, hvilket vil medføre opsigelse af 150-200 medarbejdere globalt fordelt på Hearing Aids, Hearing Care og Communications. Vi forventer, at disse tiltag vil forbedre vores resultater allerede i H1 2023,” lyder det fra Demant.

Mere fra Watch Medier

Maersk siger farvel til stor profil

Palle Laursen stopper som flådechef i Maersk efter 25 år i rederiet. En anden leder skal også stoppe i Maersk, som er i gang med store interne forandringer.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs