Watch Medier

Vintervejr sender energipriser på himmelflugt i december

I løbet af december skal forbrugerne igen forvente høje energipriser på grund af vintervejr uden meget vind og kun lidt vandenergi fra Sverige og Norge.

Foto: BO AMSTRUP/Bo Amstrup

Tirsdag nærmer elpriserne sig fem kroner per kilowatt-time i perioder med spidsbelastning. Det viser selskabet Andel Energis prisberegner, oplyser DR.

Og det er ikke kun tirsdag, at strømmen ventes at blive dyr.

Jack Michael Kristensen, der er funktionschef i Andel Energi, fortæller til DR, at markedet forventer, at den næste måned frem til januar bliver dyr. En af årsagerne skal findes i vejret.

”Priserne stiger, fordi det er blevet koldt i Europa, og vinden har lagt sig. Derfor skal vi ud og købe vores energi i Tyskland til en langt højere pris, fordi det i højere grad er gaspriserne, der styrer prisen der,” siger han.

For at gøre ondt værre er det ikke kun vinden, der har lagt sig.

Norske og svenske vandenergifaciliteter producerer heller ikke ret meget strøm for tiden, fortæller Ole Sloth Hansen, der er råvarestrategichef i Saxobank.

Han forventer ligesom Jack Michael Kristensen, at prisen på strøm den kommende tid bliver højere. Især på grund af vejret, hvor vedvarende energikilder ikke producerer ret meget strøm, men hvor der er behov for meget energi, fordi det er koldt.

De kommende dage forventes det ifølge DMI, at dagtemperaturen vil falde til mellem to og fem grader, og at der igen vil komme nattefrost lokalt.

Vinden aftager og bliver jævn til svag fra øst. Med østenvinden kommer der kold luft fra Rusland.

Solceller og vindmøller har lavet mere strøm i år end sidste år

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs