Oracles danske salg halveret på tre år

Oracles danske afdeling må se både salg og indtjening falde. Og på bare tre år har det amerikanske it-selskab halveret sin danske omsætning, viser tal fra selskabet.
Foto: Sebastian G. Brandenhoff
Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Den danske afdeling af den amerikanske it-koncern Oracle har halveret sin omsætning på bare tre år. Hen over coronakrisen er salget faldet fra godt en halv milliard kroner til i dag at lande på 254 mio. kroner, viser it-selskabets danske regnskab, der netop er udsendt.

Således er Oracle gået fra at være et selskab med nær ved 200 ansatte til nu 162 ansatte.

I Oracles regnskab skriver selskabet direkte, at reduktion i bemandingen medfører, at selskabet henter en fremgang i indtjeningen.

Oracles danske regnskab er en del af Oracles internationale tal og er dermed påvirket af mange handler og transaktioner mellem Oracle Danmark og Oracles øvrige internationale forretning.

Derfor er de danske tal på mange måder påvirket af resten af Oracles forretning uden for landets grænser. Men Oracles danske tal er den mulighed, der findes for at dykke ned i lidt konkret information om koncernens danske virksomhed.

Oracle ender på et overskud på 23 mio. kr., hvilket er en fremgang i forhold til året før, hvor selskabet landede på et overskud på bare 7 mio. kr. Men bryder man tallene ned, så går Oracle også tilbage på dette område, for hovedparten af indtjeningen er hentet fra såkaldte finansielle indtægter, som Oracle udspecificerer i beretningen i regnskabet.

”Fremgangen i indtjeningen er drevet frem af en reduktion i omkostningerne til bemandingen på 40 mio. kroner,” hedder det.

Oracles omkostninger til danske ansatte er i seneste regnskab 180 mio. kroner mod 220 mio. kroner året før.

Derfor går Oracle reelt tilbage fra et overskud sidste år på 18 mio. kroner før særlige poster til et overskud på 12 mio. kroner. En tilbagegang på 6 mio. kroner.

Og overskuddet ventes at blive gentaget næste år, skriver Oracle i regnskabet.

I detaljerne om, hvor selskabet henter sin indtjening, ser man, at indtjeningen fra konsulentforretningen stiger fra 20 til 60 mio. kr. fra sidste til nuværende regnskab.

Oracles øvrige forretning falder 290 mio. kr. til 183 mio. kr. i seneste regnskab.

Oracle har i flere år omlagt forretning fra licens til cloud.

Men det har ikke kostet kunder, har Marc Jardorf, dansk landechef, tidligere sagt til ITWatch.

”Nej, det har det ikke. Vi har indgået store vigtige aftaler med Region Sjælland, Mærsk og TDC og har generelt godt fat i blandt andet den finansielle sektor. Vi har godt fat i virksomhederne i C25 og forventer flere nye store aftaler her,” siger han. Han tilføjer, at han virkelig ser det skifter nu, selvom Oracle er ”second mover” indenfor PaSS og IaSS, altså cloudbaserede platforme og infrastruktur.

Det har til denne artikel ikke været muligt at få en kommentar fra Oracles danske afdeling.

Oracle: Stærk dollar spiser af overskuddet

Oracle ansætter nu medarbejdere uden viden om it


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også