Bavarian ser mulighed for break even: Årets sidste dage bliver afgørende

Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel, drømmer om at nå break even i år, og det bliver afgjort i disse dage, om vaccineselskabet realiserer drømmen.
Henrik Juuel, CFO i Bavarian Nordic. | Foto: Bavarian Nordic / Pr
Henrik Juuel, CFO i Bavarian Nordic. | Foto: Bavarian Nordic / Pr
af marketwire

Årets sidste dage bliver afgørende for, om Bavarian Nordic kan levere et driftsresultat for 2022, der går i nul.

Det fortæller Henrik Juuel, finansdirektør i vaccineselskabet, til Marketwire.

Bavarian offentliggør sine forventninger som et interval, fordi omsætningen i sidste ende afgøres af, hvornår en ordre sendes afsted. Derfor tør han heller ikke spå om, hvorvidt drømmen om ’break even’ bliver opnået i år, da ordrer fortsat bliver sendt afsted fra Bavarians produktionsfaciliteter.

”Jeg kan ikke komme direkte ind på det, fordi det er de her sidste dage op mod årets afslutning, der er afgørende for vores omsætning. Det er også ret afgørende, hvor mange omkostninger der løber ind - også fordi vi har de dyre studier kørende. Der er stadig en god mulighed for, at vi ender klart i den øvre ende af det, vi tidligere har guidet,” siger Henrik Juuel.

Bavarian Nordics seneste forventninger fra september peger mod et driftsresultat (EBITDA) på mellem nul og minus 200 mio. kr.

Fra årets begyndelse var nullet ikke inden for rækkevidde, men udbruddet af abekopper har kastet adskillige opjusteringer af sig, og den seneste indeholdt muligheden for et driftsresultat, der går i nul.

Ifølge Henrik Juuel foregår det sidste store arbejde typisk lige op til jul, mens det begynder at ligge mere stille i de sidste dage op til nytår. Alle dagene er dog afgørende, og indtil videre forløber de planmæssigt. Det er på trods af rapporteringer om pressede forsyningskæder, der også har skullet håndtere højsæsonen i dagene omkring jul og årsskiftet.

”Det glider stort set, som det skal. Der har været lidt logististike udfordringer, og det er der altid. Det er kun ’business as usual’”, siger Henrik Juuel.

Ved offentliggørelsen af de oprindelige forventninger til året regnede Bavarian Nordic med et underskud fra driften på 1000 til 1300 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også