Formand: Biografer tøver med at sætte billetpriserne op

På trods af højere omkostninger og et billetsalg, der i 2022 ikke ramte niveauet fra før corona, er danske biografejere ikke klar til at hæve entrépriser ifølge formand for brancheorganisation.
Foto: Morten Lau-Nielsen/IND
Foto: Morten Lau-Nielsen/IND

Landets biografejere har grund til optimisme om årets billetsalg, men konkurrencen om danskernes pengepung og tid er fortsat skarp. Derfor er der ikke planer om at hæve priserne nævneværdigt på billetter i 2023, selv om driftsomkostningerne er vokset. Det forklarer brancheorganisationen Danske Biografers formand, Michael Valentin, til Finans.

”Det er mit indtryk, at hele branchen forsøger at tiltrække flere gæster frem for at hive ekstra penge ud af de eksisterende. Så jeg vil blive meget overrasket, hvis der sker et stort prishop i biograferne i 2023,” siger Michael Valentin til Finans.

Opfattelsen bliver bekræftet af Casper Bonavent, adm. direktør i landets største biografkæde Nordisk Film Biografer, der ikke planlægger store forhøjelser af billetpriserne i år til trods for at have akkumuleret et underskud på knap 40 mio. kr. under corona, skriver Finans.

Der blev i 2022 solgt 10,2 mio. biografbilletter, hvilket var en klar forbedring i forhold til coronaåret 2021. Men der er fortsat et gab til det gennemsnitlige salg i årene før pandemien, som lå omkring 13-14 mio. solgte billetter. 2022-salget ligger dermed også et lille stykke under biografernes forventning om 10,5 mio. solgte billetter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også