Leverandør af måltidskasser efterlader trecifret milliongæld

Indtil videre er der anmeldt krav for næsten 154 mio. kr. i konkursboet efter det økologiske måltidskasseselskab Simple Feast. Samlet er der gæld for mere end en halv milliard kroner, skriver Ekstra Bladet.
Ifølge Ekstra Bladet er Simple Feasts aktiver opgjort til omkring 6 mio. kr. | Foto: PR/Simple Feast
Ifølge Ekstra Bladet er Simple Feasts aktiver opgjort til omkring 6 mio. kr. | Foto: PR/Simple Feast

153.920.687 kroner og 18 øre.

Det er indtil videre det økonomiske omfang af krav fra kreditorer med penge til gode hos leverandøren af økologiske måltidskasser Simple Feast, der gik konkurs i september, skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i kuratorens seneste redegørelse fra konkursboet.

Kuratoren oplyser også, at selskabet yderligere har en gæld på 375 mio. kr. til moderselskabet, der dog indtil videre har gjort krav på pengene. Det bringer den samlede gæld i Simple Feast op over en halv milliard kroner, skriver Ekstra Bladet.

I selskabets sidste regnskab var der opgjort aktiver for over 200 mio. kr., men det langt fra tilfældet i dag.

Ekstra Bladet skriver, at der er taget virksomhedspant i en større del af aktiverne såsom selskabets immaterielle rettigheder, mens et beløb på omkring 80 mio. kr. var tilgodehavender hos tilknyttede selskaber i Simple Feast, der imidlertid også er gået konkurs.

Derfor ender selskabets aktiver med at blive opgjort til 6 mio. kr., blandt andet efter kuratorerne har frasolgt en række aktiver.

Gennem tiden har Simple Feast rejst omkring en halv milliard kroner i forskellige investeringsrunder – så sent som i februar rejste virksomheden 200 mio kr., hvor statens investeringsfond, Vækstfonden, deltog.

Det var dog ikke nok til at redde virksomheden, der gik i rekonstruktion i august og konkurs i september.

Simple Feast blev stiftet i 2014 af it-iværksætterne Jakob Nordenhof Jønck og Thomas Stilling Ambus, der begge blev mangemillionærer, da de solgte sports-appen Endomondo til Under Armour et par år tidligere.

Simple Feast nåede at sprede sig til Sverige og Californien og har i alt leveret omkring fem millioner måltidskasser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også