TDC-selskab hopper på stedet

TDC-selskabet Nuuday har sparet sig til bedre drift og er begyndt at levere fremgang. Selskabet holdt fast i kunderne på bredbånd og gik frem på mobil, men tabte igen på kabel-tv. Det viser tal fra fjerde kvartal, der er bedre end længe.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

Et skridt frem, et til siden og et tilbage. Sådan kan årets fjerde kvartal beskrives for teleselskabet Nuuday, der i fjerde kvartal fastholdt antallet af bredbåndskunder på 1,036 mio, tabte 2.000 tv-kunder, men til gengæld fik 5.000 nye mobilkunder i forhold til 3. kvartal.

Dermed har Nuuday, der ejes af TDC Holding, tæmmet flere kvartalers kundeblødning og er begyndt at finde fremgang.

Nuuday har nu 3,26 mio. mobilkunder fordelt på 1,985 mio. privatkunder og 1,275 mio. erhvervskunder, mens der er 949.000 kunder i kabel-tv forretningen. 

Nuuday kunne i forhold til fjerde kvartal sidste år notere sig en tilbagegang i omsætningen fra 3,724 mia. kr. til nu 3,719 mia. kr. Til gengæld har man forbedret driftsindtjeningen (EBITDA) fra 378 mio. kr. i i fjerde kvartal 2021 til 432 mio. kr. i indeværende kvartal, hvis man ser bort fra omkostinger til den igangværende transformation.

Det betyder, at Nuuday i omfattende grad har sparet og effektiviseret sig til et bedre resultat.

Netop kabel-tv har styrtblødt kunder længe, og Nuuday har forsøgt at svare igen ved at introducere streaming-pakker, hvor kunderne i langt højere grad end tidligere har kunnet vælge mellem flowkanaler og streamingudbydere, hvor man ellers tidligere som minimum skulle købe grundpakken for at få adgang til Yousees streamingunivers.

Glad topchef

”Jeg er virkelig tilfreds med vores Q4-resultat. At bredbånd til private vokser igen for første gang i næsten syv år, er en vigtig milepæl og et klart tegn på, at vi er på rette vej. Jeg tror, at vores kunder lægger mærke til vores investeringer i en bedre kundeoplevelse, hvilket har lagt grundlaget for gode kommercielle og finansielle resultater,” siger Nuudays CEO, Jon James i en pressemeddelelse.

”Vi er nu i gang med at høste de første fordele ved vores transformation, og vi ser alle frem til at levere endnu flere fremskridt i 2023,” lyder det videre.

Nuuday består af en række brands, heraf Yousee, TDC Erhverv, Telmore, Eesy, Relatel, Hiper og flere andre, og selskabet gennemgår netop nu et enormt transformationsprojekt, hvor hovedparten af selskskabets it-systemer skiftes ud med en cloud-baseret løsning. 

Samtidig kunne selskabet forleden meddele, at man virksomhedsoverdrager 174 it-ansatte til Cap Gemini, hvor de fortsat skal betjene Nuuday og samtidig have nye opgaver, efterhånden som de gamle systemer forsvinder.

Selv inklusive transformationsomkostninger har selskabet haft en EBIDTA-fremgang på 9,8 procent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også