NKT annoncerer rekordstore ordrer

Den børsnoterede danske kabelproducent NKT lander ordrer i Holland til en værdi af næsten 15 mia. kr. 
Foto: Nkt / Pr
Foto: Nkt / Pr
AF MARKETWIRE

NKT er blevet tildelt tre turnkey kabelprojekter i Holland til en værdi af 2 mia. euro eller knap 15 mia. kr. Der er tale om den største kombination af ordrer, som NKT nogensinde har modtaget, fremgår det af en børsmeddelelse fredag morgen.

Efterfølgende steg aktiekursen kraftigt og lå ved 13-tiden fredag 2,9 pct. højere i kurs 352,40 kr.

Kabelprojekterne omfatter vindzonerne IJmuiden Ver og Nederwiek Offshore i den hollandske del af Nordsøen. Her opføres i alt seks vindmølleparker med en samlet kapacitet på 12 MW.

Specifikt skal NKT levere 1700 kilometer højspændingskabler baseret på jævnstrømsteknologi, der dækker både on- og offshore kabler til tre af projekterne: Beta, Gamma og Nederwiek 2 med en samlet kapacitet på 6 GW.

Produktionen af strømkablerne til de tre projekter planlægges at starte mellem 2024-27 med forventet idriftsættelse i 2028-30.

”Jeg er meget tilfreds med ordren, som bekræfter vores stærke position på markedet for højspændingskabler og fortsætter vores langvarige samarbejde med Tennet”, siger Alexander Kara, administrerende direktør i NKT ifølge meddelelsen.

Ordren ændrer ikke NKT’s forventninger til 2023.

NKT fik også så sent som i 2020 et par ordrer fra Tennet til en værdi af henholdsvis omkring 1 mia. euro og 250 mio. euro. Den førstnævnte ordre blev afgivet sammen med TransnetBW.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også