Credit Suisse melder om fortsat indlånsflugt – niveauet er dog stabiliseret

Kunder trækker fortsat penge ud af den stormomsuste internationale bank Credit Suisse.
Credit Suisse har tirsdag præsenteret et udskudt regnskab for 2022.
Credit Suisse har tirsdag præsenteret et udskudt regnskab for 2022.
AF MARKETWIRE

Credit Suisse har endnu ikke formået at vende trenden med faldende indlån, selv om niveauet har stabiliseret sig siden lavpunktet i oktober.

Det meddeler den schweizisk-baserede bank i sit årsregnskab tirsdag.

Her skriver banken, der er aktiv over store dele af verden, at udstrømningen af indlån er fortsat frem mod marts, men at det har stabiliseret sig – dog på et væsentligt lavere niveau end i efteråret.

I november sidste år meddelte Credit Suisse, at der var strømmet cirka 84 mia. schweizerfranc ud af formuepleje-afdelingen. Det kom på baggrund af, at der blandt kunderne var bekymring for bankens finansielle sundhedstilstand.

I december meddelte bestyrelsesformand Axel Lehmann, at udstrømningen ”nærmest” er stoppet, men i fjerde kvartal steg tabet alligevel til 110,5 mia. schweizerfranc, skriver Bloomberg News.

Credit Suisse kom i vælten allerede fra morgenstunden, da banken meddelte, at den har konstateret en række ”svagheder” i årsrapporterne fra 2022 og 2021.

Svaghederne relaterer sig ifølge Credit Suisse til udarbejdelsen og vedligeholdelsen af en effektiv risikovurdering, og der er nu igangsat en plan for at rette op på det.

Det lander midt i et nervøst marked, der efter kollapset af amerikanske Silicon Valley Bank holder skarpt øje med lignende problemer i de øvrige banker.

Credit Suisse måtte i sidste uge udskyde sit årsregnskab, efter at have været i kontakt med det amerikanske børstilsyn.

Aktien er tirsdag under pres og falder 3,9 pct. til 2,17 schweizerfranc. Siden årsskiftet har aktien tabt omkring 25 pct. i værdi. Hen over de sidste 12 måneder er aktien faldet knap 70 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også