Tivoli sætter omsætningsrekord

Tivoli omsatte sidste år for mere end 1,1 milliarder kroner – en stigning på 57 procent fra det coronahærgede 2021. 
Tivoli-direktør Susanne Mørch Koch. | Foto: Stine Bidstrup
Tivoli-direktør Susanne Mørch Koch. | Foto: Stine Bidstrup
af ritzau

Efter flere år med coronanedlukninger vendte gæsterne sidste år stærkt tilbage til Tivoli, der endte med at sætte omsætningsrekord, fortæller forlystelsesparken i sit årsregnskab torsdag

Tivoli omsatte for mere end 1,1 mia. kr. mod cirka 720 mio. kr. året før. Det svarer til en vækst på 57 procent. Samtidig er underskuddet fra 2021 på godt 41 mio. kr. blevet vendt til et overskud på 65 mio. kr. i 2022.

Coronapandemien er dog blevet afløst af krig på europæisk jord, og derfor går Tivoli – ligesom mange andre selskaber – en usikker fremtid i møde, siger Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, i en kommentar til regnskabet.

”Resultatet for 2022 giver et godt fundament for de kommende år. Men de makroøkonomiske udfordringer skaber usikkerhed omkring forbrugeradfærden, og vi foretager samtidig bevidste investeringer i Tivolis forretning for at udvikle og ruste Tivoli til de kommende år. Det betyder, at der for nuværende forventes et resultat før skat i 2023, som er lavere end i 2022,” lyder det.

Næsten 3,9 millioner gæster lagde vejen forbi Tivoli sidste år. Det er 61 procent flere end året før. Det er dog fortsat lidt færre end i 2019 - altså inden coronapandemien - hvor besøgstallet ramte knap 4,6 millioner.

Gæsterne kom sidste år blandt andet for at fejre dronningens 50-års regeringsjubilæum samt holdpræsentation til cykelløbet Tour de France.

Tivoli forventer, at besøgstallet kommer til at stige yderligere i år, men gæsterne formodes også at bruge færre penge, når de er på besøg, lyder det.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også