Watch Medier

Deutsche Bank rammes af uroen: Aktien dykker kraftigt

Europæiske bankaktier over en bred kam er fredag ramt af kursfald.

Deutsche Bank-aktien var under pres fredag. | Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

De europæiske bankaktier er atter ramt af turbulens fredag, hvor Deutsche Bank skiller sig negativt ud og falder næsten 13 pct.

Bankaktien koster ved 12.10-tiden 8,12 euro. Det er det laveste niveau siden oktober.

Også det paneuropæiske bankindeks har det svært og taber næsten 5,3 pct. efter fald i samtlige indeksmedlemmer.

Blandt de mest faldende banker er Nordea og Sydbank, der taber henholdsvis 9,8 pct. og 10,7 pct., men hvor en god del af nedturen kan forklares med, at bankerne fra og med fredag handles eksklusive retten til udbytte.

Tyske Commerzbank falder 8,4 pct., og franske Société Générale ligger 7,6 pct. lavere.

Dyrere at forsikre sig mod konkurs

I forhold til Deutsche Bank er prisen at forsikre sig mod en konkurs i den tyske storbank steget markant torsdag, og ifølge Reuters i højeste tempo nogen sinde, skriver nyhedsbureauet Dow Jones.

Samtidig er Deutsche Banks såkaldte AT1-obligationer faldet markant siden redningen af Credit Suisse i sidste uge. Ved redningen måtte ejerne af AT1-obligationer fra Credit Suisse se hele deres investering gå op i røg, mens aktionærerne trods alt fik en smule for deres aktier.

Redningen brød med den normale tabsrækkefølge ved konkurser, hvor aktionærerne står først for, når tabene skal sluges, og obligationsejerne først derefter må tage deres tab.

UBS presses

Dertil kommer, at Credit Suisses redningskrans, UBS, nu ikke længere er den bank, den var, mener Jefferies ifølge Reuters.

Det amerikanske børshus har således skåret sin anbefaling af UBS til ”hold” fra ”køb”, da den tidligere anbefaling var baseret på en lavere risikoprofil og et fokus på organisk vækst.

”Alle de elementer, som UBS’ aktionærer købte, er borte, formentlig i årevis,” vurderer Jefferies i et notat ifølge nyhedsbureauet.

Oveni er UBS og Credit Suisse blandt en række banker, der undersøges af det amerikanske justitsministerium for at hjælpe russiske oligarker med at omgå sanktioner, rapporterede Bloomberg News torsdag.

UBS-aktien falder fredag med 6 pct.

Store fald i USA

Nedturen i den europæiske banksektor følger uro torsdag i USA, hvor blandt andet Bank of America tabte 2,4 pct.

Charles Schwab, der blandt de større banknavne har oplevet mest kursuro under de seneste ugers bankkrise, bakkede desuden 6,0 pct. trods meldingen torsdag fra banken om, at den vil kunne modstå et eventuelt stormløb fra kontohaverne.

First Republic Bank satte sig også 6,0 pct. Banken fra Californien, der sidste uge fik tilført 30 mia. dollar i bankindskud fra USA’s 11 største banker, ligger i forhandlinger om en mulig tilførsel af ansvarlig kapital, der indtil nu ikke har ført til et resultat.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs