Watch Medier

Bankaktier får comeback efter turbulent uge

De europæiske bankaktier har medvind mandag efter en hård sidste uge, hvor aktierne faldt i kølvandet på redningen af Credit Suisse. 

Deutsche Bank får comeback i mandagens aktiehandel. | Foto: Nicolas Maeterlinck

Der er faldet ro på de europæiske aktiemarkeder mandag efter en turbulent sidste uge. Der er grønt så langt øjet rækker, og det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger mandag middag med et plus på 1 pct.

Selv den udskældte banksektor ligger med et plus midt på handelsdagen, hvor bankerne samlet set stiger med 0,7 pct.

”Mange investorer ønsker stadig ikke at røre ved banksektoren af frygt for, at der er flere problemer i vente,” siger Russ Mould, der er investeringsdirektør hos AJ Bell, til Reuters.

”Men i enhver dyster situation er der altid nogen, der ser en mulighed for at tjene penge, og derfor ser vi en stigning i aktiekursen i mange europæiske banker i dag,” siger han.

Blandt andet har Deutsche Bank-aktien skiftet fortegn til plus mandag, efter at den fredag blev sendt helt i kælderen med en deroute på 8,5 pct.

Midt på dagen ligger aktien til et plus på 4,8 pct.

Bankaktien faldt fredag, efter at prisen for at forsikre sig mod en konkurs i den tyske storbank dagen inden var steget i det højeste tempo nogensinde.

Det vakte stor bekymring, da en tilsvarende bevægelse skete hos Credit Suisse, inden banken kom i så store problemer, at den blev tvunget til at lade sig overtage af UBS.

Samlet ser de europæiske aktier ud til at ende årets første kvartal med plusser understøttet af tegn på økonomisk modstandsdygtighed og håb om, at centralbankerne nærmer sig slutningen af deres stramning af pengepolitikken.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs