Watch Medier

Vestas får hidtil største ordre på landmøller

Vestas skal levere 291 vindmøller med en samlet kapacitet på 1310 MW til to energiprojekter i Brasilien i henholdsvis Rio Grande do Norte og Bahia.

Den 1,3 GW store ordre er fordelt på to projekter. | Foto: Pr Vestas

Vestas har landet en kæmpeordre på 1310 megawatt (MW) på land i Brasilien.

Det er vindmølleselskabets største landordre nogensinde.

Ordren er fordelt på to projekter. Kontrakten inkluderer levering og idriftsættelse af i alt 291 vindmøller og en 25-årig serviceaftale, oplyser selskabet i en meddelelse torsdag.

Møllerne skal leveres til kunden Casa dos Ventos Energias Renovaveis. Projekterne går under navnene Serra do Tigre og Babilônia Centro og skal opføres i henholdsvis Rio Grande do Norte og Bahia.

”Vi er meget stolte af at arbejde i partnerskab med Casa dos Ventos igen og støtte deres ambitiøse vision om bæredygtighed gennem vores bedste energiløsninger. Partnerskabet med Casa dos Ventos demonstrerer vores fælles forpligtelse til at gøre Brasilien til et eksempel på vedvarende energilederskab for hele regionen gennem projekter med stor effekt som Serra do Tigre og Babilônia Centro,” siger Eduardo Ricotta, direktør for Vestas Latinamerika.

Mølleproducenten skal levere 168 møller af typen V150-4.5 MW til Serra do Tigre og 123 møller til V150-4.5 MW til Babilônia Centro. Vestas venter at påbegynde levering i tredje kvartal 2024, hvorefter idriftsættelsen ventes at blive sat i gang i første kvartal 2025.

I årets løb har Vestas indtil videre offentliggjort ordrer svarende til 2002 MW.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs