Landsret godkender fængsling af svindelsigtede energihandlere

Otte varetægtfængslede energihandlere skal blive bag tremmer i fire uger, har Vestre Landsret fastslået, efter at flere af energihandlerne havde kæret byrettens fængslingskendelser fra sidste uge.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU

Vestre Landsret har godkendt varetægtsfængslingerne i sagen om otte energihandlere, der er sigtet for manipulation af energimarkedet.

Det oplyser landsretten onsdag.

Torsdag i sidste uge blev i alt otte mænd varetægtfængslet i fire uger af Retten i Aarhus. Afgørelsen blev kæret af flere til landsretten, som altså onsdag har stadfæstet byrettens kendelse.

Politiet hævder i sigtelserne, at et energihandelsselskab og de ansatte opnåede en uberettiget fortjeneste på et trecifret millionbeløb.

Hos National Enhed for Særlig Kriminalitet, som efterforsker sagen, er der ikke frigivet mere præcis oplysning om beløbene.

Den påståede lovovertrædelse har stået på over to år – fra marts 2021 til marts 2023.

Først blev der skabt en prisdifference mellem to såkaldte budzoner. Det skete, da selskabet systematisk gennemførte handler med sig selv, hævdes det.

Derefter blev der solgt og købt elektricitet til kunstigt høje og kunstigt lave priser. Resultatet var, mener politiet, at der blev skabt en uberettiget fortjeneste direkte til selskabet og indirekte til de ansatte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også