Bavarian Nordics omsætning stiger markant – plus på bundlinjen

Adm. direktør Paul Chaplin glæder sig efter kvartalsregnskabet over Bavarian Nordics fortsatte leveringer af vacciner mod abekopper samt et stærkt salg i den tilkøbte rejsevaccineforretning.
Bavarian-regnskabet er stærkt præget af salget af abekoppevaccine. | Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Bavarian-regnskabet er stærkt præget af salget af abekoppevaccine. | Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix

Bavarian Nordic kom ud af det seneste kvartal med fremgang i både omsætningen, driftsresultatet og på bundlinjen.

Det fremgår vaccineselskabets regnskab for årets første tre måneder tirsdag.

Samlet set endte Bavarians omsætning på 1252,1 mio. kr. i første kvartal mod 320,1 mio. kr. i samme kvartal 2022.

Indtjeningsmæssigt viste driftsresultatet, EBITDA, et overskud på 481,5 mio. kr. i årets første kvartal mod et underskud på 93,7 mio. kr. i samme periode året før.

Bundlinjen viser et overskud på 376,4 mio. kr. i de tre første måneder mod et tab på 271,9 mio kr. i de samme måneder året forinden.

Årets resultat vil i høj grad afhænge af udviklingen i salget af selskabets koppevaccine, der har fået fokus, da udbrud med abekopper, mpox, i 2022 har skabt stor efterspørgsel efter vaccinen og kastet en massiv mængde ordrer af sig siden da. Ordrerne lander i portioner, og derfor kan resultatet afvige fra kvartal til kvartal.

Salget af vaccinen, der i USA markedsføres under navnet Jynneos og også kaldes Imvanex og Imvamune, løb op i 848 mio. kr. i første kvartal 2023. Til sammenligning var salget et rundt nul i samme periode året før.

I regnskabet fremhæver adm. direktør Paul Chaplin, at kvartalets højdepunkt var annonceringen af købet af rejsevaccineporteføljen fra Emergent BioSolutions. 

”Denne transaktion vil styrke vores portefølje af markedsførte produkter og udviklingsprogrammer, udvide vores kompetencer inden for R&D,produktion og det kommercielle område samt ikke mindst styrke vores organisation med næsten 300 medarbejdere, som vi er glade for at byde velkommen til Bavarian Nordic på vores rejse mod at blive en af verdens største rendyrkede vaccinevirksomheder,” siger han.

Salget af vaccinerne Rabipur/Rabavert mod hundegalskab og Encepur mod vesteuropæisk flåtbåren hjernebetændelse har under coronapandemien været påvirket, da Rabipur bruges som rejsevaccine, men vaccinesalget er løftet i takt med genåbningen.

I årets første kvartal blev der solgt for 243 mio. kr. af Rabipur mod 117 mio. kr. året før. Salget af Encepur endte på 87 mio. kr. i kvartalet mod 69 mio. kr. året forinden.

2023 byder desuden på flere vigtige fase 3-forsøg, som selskabet skal offentliggøre resultater fra henover året. Heriblandt mod luftvejssygdommen RSV, corona og chikungunya-feber, hvoraf den sidste vaccinekandidat er tilkøbt ved årets start.desuden at bruge 1,9 mia. kr. på forskning og udvikling i årets løb.

Bavarian Nordic har udløst sidste milepælsbetaling fra staten til udvikling af coronavaccine

Analytiker: Bavarian Nordic ventes bedre udvikling end det generelle marked grundet GSK-vaccineudvikling

Bavarian har alle godkendelser på plads inden overtagelse af Emergent

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også