Rockwool forbedrer overskudsgraden – salget skuffer

Rockwools regnskab for første kvartal overrasker positivt på overskudsgraden, mens omsætningen blev lavere end ventet.
Foto: Søren Osgood
Foto: Søren Osgood
MARKETWIRE OG FREDERIK TIMM BENTSEN

Isoleringskoncernen Rockwools omsætning er i første kvartal landet på 866 mio. euro, hvilket er under analytikernes forventninger om 912 mio. euro. Omsætningen i første kvartal af 2022 var på 924 mio. euro.

Det fremgår af regnskabet for første kvartal af 2023 onsdag.

Driftsresultatet (ebit) landede på 104 mio. euro sammenlignet med analytikerprognosen på 100 mio. kr. og et overskud i samme periode sidste år på 102 mio. euro sidste år. Overskudsgraden øgedes til 12 pct. mod ventet 10,9 pct. 

Forventningerne til salgsvæksten i lokal valuta på op til minus 10 pct. og forventningerne til investeringerne på cirka 400 mio. euro bliver fastholdt.

Rockwool justerer dog en smule på forventningerne til indtjeningsgraden (ebit-marginen) til cirka 10 pct. fra tidligere ventet 8-10 pct.

Målt på bundlinjen havde den danske isoleringsvirksomhed i første kvartal et overskud efter skat på 78 mio. euro.

Faldene salg i Østeuropa

Rockwools største geografiske marked, Vesteuropa, realiserede i første kvartal en omsætning på 528 mio. euro mod 557 mio. euro i samme periode året før.

I Østeuropa inklusive Rusland bød kvartalet på en omsætning på 138 mio. euro mod 178 mio. euro i den tilsvarende periode af 2022.

Og i Nordamerika, Asien og resten af verden kunne Rockwool notere en omsætning på 200 mio. euro, hvilket var højere end de 189 mio. euro, som salget endte på i samme kvartal året før.

Samlet omsatte Rockwool i fjerde kvartal for 866 mio. euro mod 924 mio. euro i det sammenlignelige kvartal året forinden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter