Watch Medier

Tysk økonomi skrumper igen og er nu i recession

For andet kvartal i træk er Tysklands bruttonationalprodukt skrumpet. Dermed er der tale om teknisk recession for det vigtigste eksporterhverv for den danske fødevareklynge.

Dansk eksport kan få det svært Tyskland, hvor der aktuelt er tale om økonomisk recession. | Foto: Carsten Ingemann

Tysklands bruttonationalprodukt (bnp) er skrumpet for andet kvartal i træk, viser tal fra det tyske statistikkontor torsdag.

Dermed befinder Tyskland, der er Europas største økonomi, sig i en teknisk recession.

Det udtryk benyttes, når et lands bnp skrumper to kvartaler i træk. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at der er tale om stor økonomisk krise.

Cheføkonom i Landbrug og Fødevarer Martin Brauer har tidligere sagt til AgriWatch, at det vil få stor betydning for dansk eksport og de mere end 20.000 arbejdspladser, der er forbundet til den danske fødevareklyngs vigtigste marked, hvis Tyskland ender i recession.

Fødevareklyngen eksporterer årligt for næsten 32 mia. kr. til Tyskland. 

Cheføkonom: Tysk recession vil ramme den danske fødevareklynge hårdt

”Tyskland er det suverænt vigtigste marked i Danmark, og et af dem, der klarer sig allerbedst. Vi opdeler fødevareklyngen i 35 kategorier, og her er Tyskland i top ti som et af de vigtigste markeder i alle, undtagen pelsskind,” fortalte Martin Brauer.

I årets første kvartal skrumpede Tysklands bnp med 0,3 procent. Kvartalet før var der tale om et fald på 0,5 procent.

Dermed er der altså teknisk set tale om en recession. Og selv om der er tale om en relativt lille nedgang, så er tallene dårligt nyt, vurderer cheføkonom Allan Sørensen fra Dansk Industri i en kommentar.

”Tyskland er i recession. Tyskerne har svært ved at få gang i væksten. Tyskerne har haft økonomisk nedgang i tre af de seneste fire kvartaler. Tysk økonomi er på samme niveau som før corona,” skriver han.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs