NKT optages i toneangivende europæisk indeks

Det børsnoterede danske allergiselskab ALK ryger ud af vigtigt europæisk aktieindeks og bliver erstattet af et dansk kabelselskab.
NKT's oplever kraftig vækst i efterspørgslen på kabler. | Foto: Nkt
NKT's oplever kraftig vækst i efterspørgslen på kabler. | Foto: Nkt
af marketwire og Hella andersen

Den 19. juni ryger allergiselskabet ALK ud af det toneangivende europæiske aktieindeks Stoxx Europa 600. I stedet optages kabelselskabet NKT.

Det fremgår af en meddelelse fra Qontigo.

Revisionen af indekset kan have stor betydning for selskabernes aktiekurser, idet indekset ofte spejles af passivt forvaltede fonde. Det vil sige, at passivt forvaltede fonde nu vil være tilbøjelige til at købe NKT-aktier.

Den aktuelle revision omfatter også en række andre europæiske selskaber.

Blandt andet ryger det kriseramte svenske ejendomsselskab Samhallsbyggnadsbolaget ud af indekset. Det gælder også det svenske ejendomsselskab Wallenstam. Svenske ejendomsselskaber er for tiden udfordrede af at skulle refinansiere deres gæld til langt højere rentesatser end tidligere.

Nye i indekset er blandt andet hollandske Inpost og Santander Bank Polska.

NKT-aktien lukkede torsdag 1,9 pct. højere i 425,20 kr. og er steget samlet 8,6 pct. i år. ALK derimod er faldet over 14 pct. i år og dykkede torsdag 0,4 pct. til 82,15 kr. For NKT gælder det, at efterspørgslen på kabler ventes at stige kraftigt under den grønne omstilling, mens ALK’s salgsmeldinger har skuffet aktiemarkedet de senere måneder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også