Watch Medier

Virksomheders konkurstal stabiliserer sig efter coronapukkel 

De værste måneder er formentlig bag os, konkluderer økonom om nye konkurstal for danske virksomheder. 

Lidt færre virksomheder gik konkurs i maj end måneden før. | Foto: Finn Frandsen

Færre virksomheder i Danmark må dreje nøglen om efter en periode med et meget højt antal konkurser, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik onsdag. 

I maj var der korrigeret for sæsonudsving 230 erklærede konkurser blandt aktive virksomheder. Det er 3,4 procent færre end i april. 

Konkurstallet er stadigvæk ret højt, mener økonomer. Men de let faldende tal peger i den rigtige retning. 

”Det er godt nyt, fordi det tyder på, at bag os ligger de værste måneder, hvor utroligt mange virksomheder gik konkurs,” siger seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv i en skriftlig kommentar. 

”Vi er forhåbentlig kommet igennem den store pukkel af virksomheder, der gik konkurs, efter at de tilbagebetalte deres coronalån.” 

Det let faldende konkurstal er blandt andet en konsekvens af en ret ”robust” dansk økonomi i år, mener chefanalytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank. 

Han forklarer, at selv om der i store dele af økonomien har været en afmatning, så har der fortsæt været en pæn efterspørgsel, som har gjort, at konkurstallet nu lader til at have stabiliseret sig noget og ikke er steget yderligere. 

Ikke desto mindre regner chefanalytikeren med et fortsat forhøjet antal konkurser. 

”Det skyldes også, at det er væsentligt sværere for skrantende virksomheder at holde skindet på næsen nu, fordi det er blevet så meget dyrere at låne,” skriver Bjørn Tangaa Sillemann i en kommentar. 

Aktive virksomheder er Danmarks Statistiks betegnelse for virksomheder med ansatte eller en årlig omsætning på over en million kroner. 

De sidste statslige coronalån skulle betales tilbage 1. maj 2023. Virksomhederne tog i alt lån for omkring 36,4 milliarder kroner under pandemien.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs