Revisor dumper regnskab fra Dalle Valle-ejer

Af regnskabet fra Hennan Holding, selskabet bag cafékæderne Dalle Valle og Café A, fremgår det, at revisor ikke kan stå inde for, at tallene giver et retvisende billede, skriver Finans.
Dalle Valle-restaurant i Herlev. | Foto: Anthon Unger
Dalle Valle-restaurant i Herlev. | Foto: Anthon Unger

Et nyt regnskab fra Hennan Holding – selskabet, der overtog ejerskabet af Dalle Valle og Café A i forbindelse med konkursen i det tidligere moderselskab, Musavvir Holding ApS – er nedslående læsning, skriver Finans. 

Ifølge Finans giver revisoren i regnskabet den sjældne afkræftende konklusion og kan med andre ord ikke stå inde for, at tallene giver et retvisende billede. Det skriver avisen på baggrund af revisorpåtegningen i 2022-regnskabet, hvor der står:

”Ledelsen har aflagt koncernregnskabet og årsregnskabet under forudsætning af fortsat drift. Koncernens drift har ikke skabt tilstrækkelig likviditet, og koncernens likviditet er således presset, da koncernen ikke kan betale sine forpligtelser, i takt med at de forfalder.”

Videre lyder det: 

”Det er dermed en forudsætning for fortsat drift, at nuværende kreditfaciliteter kan udvides og opretholdes i takt med finansieringsbehovet. Koncernens ledelse har løbende forhandlinger med de foreløbige, tålmodige kreditorer, men vi har ikke modtaget tilkendegivelser fra kreditorer og øvrige kreditgivere, der giver grundlag for, at kreditfaciliteterne vil fortsætte resten af 2023.”

Ledelsen, der består af adm. direktør Mustafa Bayram, skriver i ledelsesberetningen om regnskabet, der viser en negativ bundlinje på minus 42,3 mio. kr. og en egenkapital på minus 42,4 mio. kr.:

”Der er i regnskabsåret erhvervet datterselskaber med en koncerngoodwill på netto 30,5 mio. kr. Da de tilkøbte selskabers drift endnu ikke er positiv, er der i alt fortaget nedskrivninger på 28,9 mio. kr., som påvirker resultatet negativt.”

Ejer bag kendt cafékæde ramt af nye konkurser efter flere millionunderskud

Ledelsen skriver videre, at der også er foretaget nedskrivninger af tilgodehavender med 2,1 mio. kr. og anlægsaktiver med 1,2 mio. kr. 

Finans har tidligere beskrevet, hvordan ejerne bag Musavvir Holding ApS, den tidligere Dalle Valle-ejer, forud for konkursen fik aktiver og datterselskaber over i en ny konstruktion. Det er derfor, Hennan Holding i dag står som moderselskab bag de to restaurant- og cafékæder. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også