Milliardtab i Netcompany-topchefs holdingselskaber

Kursfald i det børsnoterede it-selskab Netcompany smitter af på værdierne i medstifter og adm. direktør André Rogaczewskis holdingselskaber.
Trods tilbagegang trak André Rogaczewski 177 mio. kr. ud til sig selv i ekstraordinært udbytte. | Foto: Casper Dalhoff
Trods tilbagegang trak André Rogaczewski 177 mio. kr. ud til sig selv i ekstraordinært udbytte. | Foto: Casper Dalhoff

Milliardær og medstifter af Netcompany André Rogaczewski kommer næppe til at lide nogen nød, men 2022 har ikke været et jubelår for hans to holdingselskaber, André Rogaczewski Holding II og AC NC Holding. Samlet er ejerandelen i de to selskaber faldet i værdi med 1,26 mia. kr., skriver Børsen

I André Rogaczewski Holding II lyder tabet på 200 mio. kr., hvilket har barberet 20 procent af egenkapitalen. I det noget større selskab AC NC Holding, som ejer omkring 10 pct. af aktierne i Netcompany, er der tale om et tab på 2,1 mia. kr. Samlet betyder det som nævnt for André Rogaczewskis vedkommende et værditab på over 1,2 mia. kr.

Det skyldes ikke mindst den hårde medfart, som Netcompany fik i løbet af sidste år, hvor virksomheden skulle absorbere overtagelsen af it-virksomheden Intrasoft med 6.700 medarbejdere, der blev købt i slutningen af 2021, og samtidig havde store problemer på personalefronten med mange sygemeldinger og stor personaleudskiftning. Det har blandt andet kunnet aflæses på aktiekursen, der i august 2021 lå på over 800, i august 2022 var faldet til lige under 400 og med udgangen af året var faldet yderligere til under kurs 300.

Trods tilbagegangen for selskaberne trak André Rogaczewski et ekstraordinært udbytte på 177 mio. kr. ud til sig selv sidste år. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også