SAS overrasker i juli med højeste passagerantal siden før pandemien

Stigende billetpriser giver SAS højere indtægter i juli og det højeste passagertal siden før pandemien. Det er godt nyt for selskabet ifølge analytiker.
”Det ser ud til, at SAS for første gang har højere indtægter i en måned sammenlignet med før corona. Det er godt nyt og et spring fremad,” lyder vurderingen fra SAS-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
”Det ser ud til, at SAS for første gang har højere indtægter i en måned sammenlignet med før corona. Det er godt nyt og et spring fremad,” lyder vurderingen fra SAS-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Antallet af rejsende, der steg om bord på et SAS-fly, steg marginalt fra juni til juli.

I juli var antallet af passagerer 2,4 millioner, hvilket svarer til antallet i juni. Bag tallene ligger en stigning på 29.000 passagerer, fremgår de af nye passagertal for juli, som SAS har offentliggjort mandag.

”Sommersæsonen fortsatte med endnu en travl måned for SAS. 2,4 millioner passagerer rejste med SAS i juli, det er det højeste passagertal siden før pandemien,” siger SAS-topchefen Anko van der Werff i en pressemeddelelse.

Sammenlignet med juli sidste år er antallet af passagerer steget med 82 procent. I 2022 var passagertallet dog negativt påvirket af en strejke blandt selskabets piloter. Det skriver SAS i meddelelsen.

Et spring fremad

Selv om passagertallet kun steg en smule fra juni til juli, vidner tallene om en pæn fremgang på indtægtssiden.

Det forklarer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank med særligt fokus på blandt andet luftfartsbranchen.

”Det ser ud til, at SAS for første gang har højere indtægter i en måned sammenlignet med før corona. Det er godt nyt og et spring fremad,” siger han.

Årsagen til de stigende indtægter er ifølge Jacob Pedersen primært højere priser på flybilletter.

I juli 2019 rejste mere end 2,8 millioner passagerer med et SAS-fly. 2019 var det sidste normale år for luftfartsindustrien inden corona.

Det vil sige, at antallet af passagerer stadig er lidt over 14 procent lavere end i 2019.

”Genrejsningen af SAS’ indtægter i juli matcher ikke passagertallet. Så der er stadig masser af arbejde med at vinde markedsandele tilbage,” siger Jacob Pedersen.

Noget pænere end ventet

Men selv om SAS på nogle punkter fortsat halter efter sine konkurrenter, anser Jacob Pedersen overordnet trafiktallene fra juli som ”opmuntrende”.

”Tallene for juli er noget pænere end forventet. Det gør, at man ikke kategorisk kan afvise, at SAS kan levere overskud i tredje kvartal, som traditionelt er et stærkt og passagertungt kvartal for selskabet,” siger han.

I juni formåede SAS for første gang længe at levere sorte tal på bundlinjen. Her tjente selskabet omkring 105 millioner kroner.

SAS har et skævt regnskabsår, der løber fra 1. november og et år frem.

Fra november sidste år til og med juni i år har selskabet tabt sammenlagt næsten 4,8 milliarder svenske kroner. Det svarer til lidt mere end tre milliarder kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også