Vestas-strejke er endt i Arbejdsretten

En lavere lønstigning end det lokale gennemsnit har mødt stor utilfredshed hos Vestas-medarbejderne, der fortsætter strejken. 
Onsdag blev der holdt møde i arbejdsretten, og her fik de strejkende medarbejdere at vide, at de skal genoptage arbejdet | Foto: Jens Dresling
Onsdag blev der holdt møde i arbejdsretten, og her fik de strejkende medarbejdere at vide, at de skal genoptage arbejdet | Foto: Jens Dresling

Ansatte på de danske Vestas-fabrikker er utilfredse med den lønstigning, ledelsen har præsenteret dem for. Derfor er strejken, der gik i gang tirsdag, stadig i gang.

Vestas-ansatte fortsætter arbejdsnedlæggelsen efter endte lønforhandlinger, lyder det således fra Claes Lautrup Cunliffe, der er public relations lead i Vestas’ presseafdeling.

”Hovedparten af vores timelønnede medarbejdere i Danmark fortsætter arbejdsnedlæggelsen i strid med overenskomsten. Vi ser dog, at visse medarbejdere er begyndt at vende tilbage til arbejdet. Vi opfordrer alle strejkende medarbejdere til at vende tilbage på arbejde, da lønforhandlingerne er afsluttet.” 

Strejken er dog endt i Arbejdsretten.

”Vestas har tilbudt en løsstigning på 1,2 procent, så det er noget lavere end det lokale gennemsnit. Det er der 85 procent af medlemmerne, der har sagt nej tak til ved en afstemning. De føler sig ikke set og imødekommet i lønforhandlingerne,” siger Carsten Dannemann Kjeldgaard, der er afdelingsformand for Metal Skjern-Ringkøbing, til Energy-Supply.

Onsdag blev der holdt møde i Arbejdsretten. Her fik de strejkende medarbejdere at vide, at de skal genoptage arbejdet. Ellers risikerer de en bod, der løber op i tusindvis af kroner pr. dag. Det var dog som forventet, da arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig. 

Lønforhandlingerne har pågået siden foråret, hvor de nye overenskomster på området blev handlet hjem. De har dog ikke endnu båret frugt hos Vestas. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter