Watch Medier

Novo Nordisks markedsværdi nærmer sig 3000 milliarder

Endnu en dag med stigninger i Novo Nordisk-aktien bringer medicinalselskabet op i nyt rekordniveau. Aktien er steget 43 pct. i år.

Bagsværd-virksomheden er aktuelt Europas mest værdifulde selskab. | Foto: Finn Frandsen

Novo Nordisk fortsætter de positive takter på børsen tirsdag, hvor aktien har sat kursrekord for anden børsdag i træk og nærmer sig en markedsværdi på svimlende 3000 mia. kr. Et beløb, der er vanskeligt at relatere til kendte størrelser, men Danmarks bruttonationalprodukt for 2022 blev opgjort til 2832 mia. kr.

Ved 14.10 tiden tirsdag koster aktien 1329 kr. Det er 1,4 pct. mere end mandag og vil i givet fald være lukkerekord for medicinalaktien, der allerede har sat 26 lukkerekorder i år.

Fremgangen følger en periode med stor investorappetit på Novo Nordisk og næsten daglig omtale af selskabets største supersællerter, diabetes 2-midlet Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy. De er begge baseret på samme aktive stof – nemlig GLP-1-analogen Semaglutid.

I slutningen af sidste uge overtog Novo Nordisk rollen som Europas mest værdifulde selskab fra den franske luksusvaregigant LVMH, og med tirsdagens plus er markedsværdien nu oppe i knap 2974 mia. kr., endda fraregnet selskabets beholdning af egne aktier. Medregnes den aktiepost, er markedsværdien knap 2997 mia. kr.

Alletiders højdepunkt for Novo-aktien blev i øvrigt også nået tidligere tirsdag, da aktien ramte 1333,80 kr. og dermed passerede mandagens toppunkt på 1331,40 kr.

Siden nytår har Novo-aktien givet et afkast på mere end 43 pct.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs