Trods fald i salget lander spiritusgrossisten Hans Just trecifret millionoverskud

Hans Just Group, der ejes af familien Just Karberg, fik for femte år i træk et overskud på over 100 mio. kr. og melder om voksende markedsandele i Norden.
Thomas Karberg, adm. direktør i Hans Just Group, må i 2022/23 se et fald i omsætningen. | Foto: Niels Hougaard
Thomas Karberg, adm. direktør i Hans Just Group, må i 2022/23 se et fald i omsætningen. | Foto: Niels Hougaard

Det er en guldrandet forretning at sælge spiritus - i hvert fald hvis man er den familieejede spiritusgrossist Hans Just Group. 

Selskabet lander i det skæve regnskabsår 2022/23 atter - og for femte år i træk - en bundlinje på over 100 mio. kr. Ifølge Børsen, der har fået indblik i regnskabet, nærmere specifikt 129,2 mio. kr. 

Omsætningen tog til gengæld et dyk til 1,76 mia. kr. mod 1,82 mia. kr. i 2021/22, skriver avisen, der citerer adm. direktør og medejer Thomas Karberg for i et skriftligt svar at oplyse, at grossisten har vundet markedsandele i Norden, men:

”Koncernen har som ventet for regnskabsåret realiseret et fald i omsætning og resultat i forhold til året før, som kan henføres til forbrugernes reducerede købekraft efter stigende inflation og rente, stigende indkøbspriser som følge af udviklingen i energipriserne og udviklingen i de svækkede norske og svenske kronekurser samt øgede investeringer i teknologi, mennesker og bæredygtighed.”

Hans Just Group, der trækker tråde tilbage til 1867, står bag importen af mærker som Jägermeister, Campari og Rémy Cointreau og er en af Nordens store spiritusdistributører med salg i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Polen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også