Netcompany: Modvind i Danmark pressede indtjeningsevnen

I Danmark bruger Netcompanys kunder på især det private marked længere tid på at tage beslutninger. Derfor er resultatet i tredje kvartal drevet af den internationale forretning. (Opdateret)
André Rogaczewski, medstifter og adm. direktør i Netcompany | Foto: Gregers Tycho
André Rogaczewski, medstifter og adm. direktør i Netcompany | Foto: Gregers Tycho
Af Marketwire og Redaktionen

Netcompany omsatte i årets tredje kvartal for 1,46 mia. kr. og havde i samme periode et driftsresultat på 219,9 mio. kr. 

For omsætningen er det en stigning fra 1,35 mia. kr. i samme periode sidste år, mens der for driftsresultatet er tale om et fald fra 308,9 mio. kr.

”I Q3 voksede vores omsætning med 9,2 pct. – endnu en gang drevet af stærke resultater i vores internationale forretning,” siger adm. direktør og medstifter André Rogaczewski i en meddelelse om kvartalsregnskabet.

Overskuddet endte i kvartalet på 80,0 mio. kr. Det er mere end en halvering fra 169,7 mio. kr. i samme kvartal 2022.

I Danmark blev omsætningen lavere end forventet i tredje kvartal, hvilket André Rogaczewski tilskriver, at kunderne på især det private marked bruger længere tid på deres beslutningsprocesser end tidligere. Det påvirkede også Netcompany allerede i andet kvartal.

Netcompany melder dog om en intakt efterspørgsel fra kunderne på værktøjer til digital transformation, ligesom der i seneste kvartal var en højere vækst end ventet i det internationale forretningsben Netcompany-Intrasoft. 

”Og vores forventning er, at flere projekter i pipelinen vil begynde at blive konverteret i løbet af Q4 2023 og i Q1 2024,” lyder det fra André Rogaczewski.

Netcompany har efter tredje kvartal præciseret sine forventninger til det fulde år, så de nu lyder på en omsætningsvækst på 8-10 pct. sammenlignet med 2022 og en justeret ebitda-margin i den lave ende af det tidligere udmeldte spænd på mellem 15 og 18 pct.

Tidligere ventede Netcompany en omsætningsvækst for året på 8-12 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter