Ejendomskoncern i mål med rekonstruktion – skærper sin forretningsmodel

I forbindelse med sin rekonstruktion frasælger Oskar Group en række ejendomme til nystiftet selskab, men kommer fortsat til at stå for udviklingen. ”Vi tager hul på et nyt kapitel,” fortæller topchef.
Jesper Brinkmann (tv.) blev adm. direktør i Oskar Group i 2022, han overtog for Henrik Wessmann Jensen (th.). | Foto: Pr / Oskar Group
Jesper Brinkmann (tv.) blev adm. direktør i Oskar Group i 2022, han overtog for Henrik Wessmann Jensen (th.). | Foto: Pr / Oskar Group

Holdingselskabet bag ejendomsudvikleren Oskar Group har gennemført, hvad der i en pressemeddelelse beskrives som ”en vellykket rekonstruktion.”

Meldingen kommer, efter at selskabets kreditorer i begyndelsen af oktober blev enige om en rekonstruktionsplan, og det at der nu sættes punktum for en flere måneder lang proces gør ifølge adm. direktør Jesper Brinkmann folkene hos Oskar Group ”begejstrede.”

”Det betyder, at vi nu igen kan fokusere på Oskar Groups fremtid og bruge alle vores kræfter på det, vi er bedst til: At udvikle kvalitetsejendomme og give kunderne værdi. Det har vi gjort siden 1955, og vi ser frem til at føre koncernens stolte historie videre og sætte vores fortsatte markante præg på ejendomsudviklingen i København,” siger Jesper Brinkmann i meddelelsen.

”Det har naturligvis været en hård periode, men vores medarbejdere har håndteret hele forløbet forbilledligt og sørget for, at hverdagen har været præget af godt humør og overskud, selvom selskabet har været i modvind. Det er vi meget imponeret af, og vi er dem dybt taknemmelige.”

En stribe af Oskar Groups ejendomme er i forbindelse med rekonstruktionen blevet frasolgt til det nyetablerede selskab Greater Copenhagen Development, der har Oskar Groups ejer, Henrik Wessmann Jensen, som minoritetsejer. 

Fremover vil Oskar Group ikke længere eje bygninger, som man selv udvikler, men derimod samarbejde med en række partnere, lyder det. Som del af aftalen vil Oskar Group stå for den fortsatte udvikling og forvaltning af de frasolgte ejendomme.

”Vi tager hul på et nyt kapitel for koncernen, hvor vi vil indgå en række forskellige samarbejdsaftaler med både danske og udenlandske investorer og på den måde udvide vores portefølje af projekter,” fortæller Jesper Brinkmann.

Svensk samarbejdspartner

En af de primære samarbejdspartnere, svenske Vinga, har også været involveret i etableringen af Greater Copenhagen Development.

”I Vinga er vi meget tilfredse med at have skabt en platform, der kan bevare og udvikle de underliggende værdier i den eksisterende portefølje for vores investorer i tæt samarbejde med Oskar Group, Intertrust og de juridiske rådgivere,” siger Tom Olander, adm. direktør hos Vinga.

”Det har været en udfordrende periode for alle parter, som nu har taget et skridt i den rigtige retning, og vi glæder os til at se porteføljen udvikle sig over tid.”

I september gik Oskar Group konkurs med datterselskabet Oskar Byg. Baggrunden for konkursen dengang var pensionsselskabet Pensams ophævelse af en fordyret entreprisekontrakt på et byggeri i Nørre Voldgade i København. 

Ifølge rekonstruktør Søren Aamann Jensen fra Accura har det ”været opløftende at opleve den tålmodighed og forståelse, vi er blevet mødt med hos kreditorerne.”

”Det har gjort processen så konstruktiv som muligt, og det har i høj grad været medvirkende til, at rekonstruktionen er blevet gennemført med så tilfredsstillende et resultat,” lyder det fra Søren Aamann Jensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også