PFA melder om rekord i indbetalinger

Landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, kan melde om rekordindbetalinger i 2023. 
Ole Krogh Petersen overtog posten som adm. direktør i PFA sidste år. | Foto: Gregers Tycho
Ole Krogh Petersen overtog posten som adm. direktør i PFA sidste år. | Foto: Gregers Tycho

Pensionsselskabet PFA kan melde om både tilgang af kunder og rekordhøje indbetalinger. Samlet lander pensionsselskabet et resultat før skat og overskudsdeling på 1,62 mia. kr. I 2022 lød resultatet på 200 mio. kr. 

Særligt når det gælder indbetalinger, kan PFA melde om tilfredshed. 52 mia. trillede i løbet af 2023 ind på fra kunderne. 

”2023 var et godt økonomisk år for vores kunder og dermed også for PFA. Kunderne har nu fået solide afkast i toppen af det kommercielle pensionsmarked over de seneste tre år, hvor markederne er gået op og ned, og det er vi tilfredse med, da det giver kunderne økonomisk tryghed,” udtaler adm. direktør Ole Krogh Petersen i en pressemeddelelse. 

Væksten i indbetalinger ses både i løbende indbetalinger, der kommer fra allerede eksisterende kunder og engangsindbetalinger der stammer fra nye kunder.

Engangsindbetalingerne landede på 22,5 mia. kr., hvilket er en stigning på 23,3 pct. i forhold til 2022. De løbende indbetalinger steg til 30 mia. kr. i 2023, hvilket er en forbedring på 7,4 pct. i forhold til 2022. 

”Det er en stor tillidserklæring, og vi er stolte over, at så mange kunder vælger PFA som pensionsselskab. Den høje vækst i indbetalinger og den store nettotilgang af kunder viser, at vi står stærkt i markedet med et godt samlet værditilbud til kunderne,” udtaler Ole Krogh Petersen.

I 2023 havde PFA en nettotilgang på 901 virksomheds- og organisationskunder. Det er en stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor tallet var 842..

”Hjørnestenene i vores værditilbud er økonomisk tryghed, gode sundheds- og seniorløsninger samt samfundsansvar, som også er de områder, der er efterspørgsel på hos kunderne og dermed i samfundet. Med vores nye strategi ’Fokuseret Kundefællesskab’ er det også de områder, hvor vi vil fokusere og forbedre os yderligere i de kommende år,” lyder det fra Ole Krogh Petersen. 

Forbedret resultat på sygeforsikring

Der findes dog også torne i regnskabet. Ligesom andre kommercielle pensionsselskaber kæmper PFA med underskud på forretningsområdet for syge- og ulykkesforsikringer (SUL). 

Samlet set lander det løbende driftsresultat af denne type forsikringer på -974 mio. kr., hvilket er en betydelig forbedring på 477 mio. kr. i forhold til 2022, hvor resultatet var -1.451 mio. kr. PFA.

PFA deler groft sagt sine regnskabstal op i to dele: SUL og liv. SUL dækker over forsikringer, mens liv hidtil har favnet den del, der handler om kundernes opsparinger til deres otium.

Ved indgangen til 2022 trådte den såkaldte SUL-bekendtgørelse i kraft, der kræver at pensionsselskaberne får balance. I samme anledning begyndte PFA at tegne alle nye aftaler, også forsikringsdækningerne i liv-forretningen. Derfor er PFAs tal for SUL-forretningen ikke direkte sammenlignelige med andre pensionsselskabers SUL-tal, men selskabet oplyser, at hvis resultat var blevet opgjort som tidligere ville resultat være landet på knap -600 mio. kr. 

Til sammenligning landede landets næststørste kommercielle pensionsselskab et negativt SUL-resultat på 924 mio. kr. i 2023. 

”vi kan se, at vores store arbejde med at tilbyde kunderne hurtig og korrekt hjælp har effekt, og vi forsøger at forebygge langtidssygdom ved at række proaktivt ud til kunder, som har behov for hjælp. På den måde hjælper vi flere kunder med at holde sig arbejdsdygtige og blive raske. Samtidig ser vi en alvorlig og negativ udvikling i psykiske lidelser, som vi i PFA og i samfundet har en stor fælles opgave i at løfte. Her er vi klar til fortsat at tage et stort ansvar,” udtaler Ole Krogh Petersen om forbedringerne i SUL-resultatet. 



 



Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også