Zealand Pharma tager kæmpe kurshop efter "skelsættende" nye data

2024 har indtil videre budt på voldsomme kursstigninger i Zealand Pharma-aktien. Mandag drev nye data om medicin mod fedtlever kursen 30 pct. op. 
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
af MARKETWIRE ‎

Aktien i Zealand Pharma tordnede op fra åbningen af det danske aktiemarked mandag efter opløftende data med selskabets lægemiddelkandidat til behandling af fedtlever.

Efter en halv times handel lå Zealand Pharma-aktien 19,4 pct. højere i rekordkursen 570 kr. Og først på eftermiddagn var stigningen vokset til over 30 pct.

Den hidtidige kursrekord intradag er fra 6. februar, da den i løbet af dagen ramte 505,50 kr., mens den højeste lukkekurs er på 497,60 kr. den 9. februar. 

Indtil videre har 2024 budt på en kursstigning i aktien på over omkring 67 pct. 

Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheim har opnået, hvad der betegnes som skelsættende resultater i et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever. 

”Vi er meget begejstrede for de positive toplinjeresultater fra fase 2-studiet med Survodutid, som Boehringer Ingelheim har offentliggjort i dag, og vi ser frem til den planlagte offentliggørelse af de fulde data på en videnskabelig kongres i første halvdel af dette år,” udtaler medicinsk direktør David Kendall fra Zealand Pharma.

Zealand Pharma-topchef om fase 2-data mod fedtlever: De sparker molekylet op i en anden liga

Zealand Pharma får ”skelsættende” fase 2-resultater i fedtlever

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også