Konkurs rammer entreprenør i milliardklassen

Dansk Boligbyg med en årlig omsætning på 1,5 mia. kr., må give op. (Opdateret)
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Entreprenøren Dansk Boligbyg, der udfører bolig- og institutionsbyggeri, er taget under konkursbehandling, skriver Licitationen.

Mediet baserer sig på information fra flere kilder, og den bekræftes af kurator Henrik Steen Jensen fra advokatfirmaet Holst.

Det er ikke lykkedes Licitationen at få en kommentar fra adm. direktør Anton Nørgaard, der har stået i spidsen for en virksomhed, der i seneste regnskab omsatte for 1,5 mia. kr., men blot tjente små 8 mio. kr. på bundlinjen.

Virksomheden har afdelinger i Horsens, Aalborg, Odense og Roskilde.

I sidste års regnskab skrev ledelsen, at resultat for 2022-23 var lavere end forventet og ikke tilfredsstillende.

”Det har været et vanskeligt år for entreprenørbranchen, og årets resultat for Dansk Boligbyg er også påvirket af de voldsomme udsving i markedet som følge af krigen i Ukraine og eftervirkninger af corona-pandemien i form af rentestigninger, leveranceudfordringer samt ikke mindst voldsomme prisstigninger,” lød det.

Dansk Boligbyg er langt fra den eneste større entreprenør, der har måttet skride til en konkurs i takt med, at det er blevet dyrere at bygge og efterspørgslen er faldet. Inden for de seneste tre år har en række således måttet dreje nøglen. Sidste år gjaldt det bl.a. byggefirmaet Paulsen og Muffbyg, og året inden sagde firmaer som Q-Construction og JFP farvel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også