Huscompagniets topchef er klar til omvæltning: "Har skåret til benet – ikke ind i benet"

Regnskabsaktuelle Huscompagniet tilpasser sig markedet, og typehusproducenten ligger ifølge topchef Martin Ravn-Nielsen godt positioneret til, at markedet vender igen.
Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør hos Huscompagniet. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør hos Huscompagniet. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Husbyggefirmaet Huscompagniet kan se tilbage på et meget udfordrende 2023 og har også indrettet sig på et svært 2024.

Men samtidig skal selskabet være klar til at gribe mulighederne, når der kommer en vending i markedet - og det er Huscompagniet, siger adm. direktør Martin Ravn-Nielsen i et interview med Marketwire efter fredagens årsregnskab.

”Vores forretning er tilpasset den ordrebog, vi har. Derfor er vi rigtigt godt positioneret. Men det er samtidig meget afgørende, at vi sikrer, at vi har momentum til at trække fra, når markedet vender igen,” siger Martin Ravn-Nielsen og fastslår:

”Så vi skal skære til benet, men vi skal ikke skære ind i benet - og vi har skåret til benet.”

I 2023 så han selskabets omsætning skrumpe 45 pct. til knap 2,4 mia. kr. og driftsresultatet, EBIT, dykkede fra 268 mio. kr. til 62 mio. kr.

Dermed ramte selskabet inden for skiven i forhold til den prognose, som det havde meldt ud om en omsætning på 2,25-2,5 mia. kr. og et EBIT-resultat på 50-75 mio. kr.

”I et absolut hårdt marked og i et år, der har været udfordrende, er vi sådan set tilfredse med, hvordan vi er lykkedes med at navigere os igennem 2023,” siger Martin Ravn-Nielsen.

I forhold til markedssituationen ser han enkelte indikationer på mulig bedring forude. Blandt andet har renterne stabiliseret sig, og der bliver talt om mulige rentenedsættelser fra centralbankerne senere på året.

”Så miljøet er måske en smule bedre alt andet lige, når vi taler makroøkonomi osv., og vi har stigende aktivitet omkring interesserede kunder, men det mangler at materialisere sig i ordrebogen,” siger Martin Ravn-Nielsen.

Den fortsat lave sigtbarhed om udviklingen fremadrettet afspejler sig også i den prognose for 2024, som Huscompagniet har spillet ud med i dagens regnskab.

Selskabet venter i år en omsætning på 2,3-2,6 mio. kr., et driftsresultat på 80-130 mio. kr. og et EBIT-resultat på 30-80 mio. kr.

Ifølge Martin Ravn-Nielsen dækker den nuværende ordrebog ca. 47 pct. af prognosen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også