Green Hydrogen Systems taber godt 400 millioner

Den børsnoterede brintvirksomhed Green Hydrogen Systems havde endnu et uhyre svært år, men ”under overfladen, så ser vi, at 2023 også var et år med fremskridt,” beroliger topchefen.
Peter Friis er adm. direktør for Green Hydrogen Systems i Kolding. | Foto: PR/Green Hydrogen Systems
Peter Friis er adm. direktør for Green Hydrogen Systems i Kolding. | Foto: PR/Green Hydrogen Systems

Man skal bruge penge for at tjene penge. Det mantra lever brintselskabet Green Hydrogen Systems endnu engang op til med et underskud for 2023 på 406 mio. kr. Næsten ti gange mere end omsætningen på 42 mio. kr.

Dog er det omsætningen snarere end underskuddet, der er det højeste nogensinde for den børsnoterede producent af elektrolyseanlæg. Den aktuelle topchef, Peter Friis, ser da også positive tegn i regnskabsåret.

“På overfladen var 2023 et år med tekniske udfordringer og udfordringer i forsyningskæden og et år, hvor vi ikke nåede vores målsætninger. Når vi ser længere ned under overfladen, så ser vi, at 2023 også var et år med fremskridt,” udtaler han i en meddelelse.

Direktøren, der tiltrådte i oktober, peger på, at ”operationelle erfaringer fra on-site produktionstimer” har forbedret Green Hydrogen Systems A-serie samt test af den planlagte efterfølgende X-serie, der ”nu er et produkt på vej mod kommerciel lancering”. 

Derudover ikke mindst at det lykkedes at få fuldtegnet en aktieudvidelse, der sikrede tiltrængt kapital på 469 mio. kr., og et nyt lån på 250 mio. kr. fra to af hovedaktionærerne, ATP og Mærsk-selskabet APMH Invest.

I den daglige forretningsdrift er det dog ikke, fordi den Kolding-baserede virksomhed venter mirakler for det igangværende år. Omsætningen forventes dog at stige yderligere til 125-165 mio. kr., mens der satses på et driftsunderskud på 160-200 mio. kr. EBITDA. Det er op til 100 mio. kr. mindre end de 267,5 mio. kr., driftstabet var i 2023.

”Trods modvind i 2023 har vi flyttet vores selskab fremad på mange områder. Vi er sikre på, at den styrkeposition vil give os fremgang i 2024,” siger direktøren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også