Københavns Lufthavn fik højeste passagertal for marts i fire år

2,2 millioner passagerer rejste i marts gennem Københavns Lufthavn. Det er 12 procent flere end marts 2023.
2,2 millioner passager kom gennem Københavns Lufthavn i marts. | Foto: Finn Frandsen
2,2 millioner passager kom gennem Københavns Lufthavn i marts. | Foto: Finn Frandsen
AF RITZAU

Forårets begyndelse betyder normalt mere travlhed i lufthavne, og sådan ser det også ud for Københavns Lufthavn i år.

I marts rejste 2,2 millioner passagerer gennem lufthavnen, hvilket er cirka 400.000 flere end måneden før, viser nye passagertal fra Københavns Lufthavn torsdag.

Det er samtidig en stigning på 12 procent sammenlignet med marts 2023.

I år faldt påsken allerede i marts, hvor den sidste år lå i april. Og det har været medvirkende til, at endnu flere passagerer er rejst gennem lufthavnen, fortæller kommerciel direktør Peter Krogsgaard fra Københavns Lufthavn.

Men selv om april i år bliver uden påskehelligdage, forventer Peter Krogsgaard alligevel, at passagertallet vil fortsætte op.

”Vi er sikre på, at vi i april vil se en vækst både i forhold til april sidste år men også i forhold til marts. Det underliggende er, at flere mennesker gerne vil ud at rejse,” siger han.

”Det er både danskere og sydsvenskere, der rejser ud, men også rigtigt mange europæere og amerikanere, der kommer til Danmark og hovedstaden og holder ferie,” lyder det videre.

Spanien topper listen over de mest populære lande, og i marts rejste over 210.000 passagerer til det sydeuropæiske land fra Københavns Lufthavn. Særligt destinationer som Malaga, Barcelona og Gran Canaria er populære blandt de rejsende, skriver Københavns Lufthavn.

Som vanligt er London den mest populære destination. I marts i år rejste knap 150.000 personer til den britiske hovedstad. Det er flere end i marts 2023, men fortsat godt 17 procent færre end i marts 2019.

Det samlede passagertal for årets første tre måneder ligger omkring ni procent under niveauet fra 2019.

Flyselskabernes har med udgangen af marts taget hul på sommertrafikprogrammerne. Ifølge Københavns Lufthavn vil der i løbet af foråret blive åbnet 28 nye ruter. Det betyder, at der vil være 278 ruter ud af lufthavnen til 160 forskellige destinationer.

I løbet af sommermånederne i 2023 rejse knap otte millioner til eller fra Københavns Lufthavn, fortæller Peter Krogsgaard. I år forventer han, at op mod en million flere vil benytte lufthavnen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også