Tesla har mere end femdoblet omsætningen i Danmark på et år

I takt med den boomende omsætning i 2023 er elbilproducentens overskud fra de danske aktiviteter vokset. Tesla Danmark leverede sidste år 22.512 biler mod 3057 biler i 2022.
Foto: Sebastian Gollnow/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sebastian Gollnow/AP/Ritzau Scanpix

Antallet af Tesla-biler voksede markant på de danske veje i det forgangne år, hvor der udbrød markant priskrig på elbilmarkedet, og det vidner Tesla Danmarks regnskab nu også om.

Her er der således tale om mangedoblinger af flere nøgletal. Omsætningen for den amerikanske elbilkoncernes danske aktiviteter voksede således til 8,1 mia. kr. fra 1,6 mia. kr. 

Samtidig er salgsomkostningerne dog vokset i et endnu hidsigere tempo og beløber sig til 8,2 mia. kr. mod 1,4 mia. kr. i 2022.

Under posten ”ændring i varebeholdninger til videresalg” har man imidlertid indtægter for 521 mio. kr., hvorfor bruttofortjenesten ender med et plus på 272 mio. kr. Året forinden lød posten på 123 mio. kr.

Personaleomkostningerne voksede i forhold til året før, men ikke desto mindre har bilkoncernen lagt knap 100 mio. kr. til driftsresultatet, der beløber sig til 121 mio. kr. mod 24 mio. kr. i 2022.

Endelig ender nettoresultatet på 94 mio. kr. mod 19 mio. kr. året før.

Priskrig gav omsætning et løft

Som forklaring på væksten i det forgangne år peger Tesla i regnskabet da også på den priskrig, som har præget bilbranchen i 2023, hvor gentagne prissænkninger har sat skub i bilsalget.

”Virksomhedens markante vækst i omsætning og leverancer er hovedsageligt drevet af markedsdynamik, brand awareness og effekten af prisnedsættelsesprogrammerne i løbet af året,” lyder det i ledelsesberetningen.

Antallet af leverede biler voksede da også massivt i året, hvor Tesla Danmark leverede 22.512 biler mod 3057 biler i 2022.

Særligt voksede salget af Model Y, der i det forgangne år også blev den bedst sælgende bil i Danmark.

I 2024 forventer Tesla Danmark et overskud før skat på niveau med 2023, hvor det lød på 121 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også