Terma vil fordoble milliardomsætning på tre år: Varsler opkøb af "betydelig størrelse"

Med et nyt rekordregnskab for 2023/2024 lancerer forsvarsteknologivirksomheden Terma en ny vækststrategi, der bl.a. bygger på opkøb.
Jes Munk Hansen har afsluttet sit sidste regnskabsår som adm. direktør i Terma. Et regnskabsår, der bød på nye rekordhøje nøgletal. | Foto: Joachim Ladefoged
Jes Munk Hansen har afsluttet sit sidste regnskabsår som adm. direktør i Terma. Et regnskabsår, der bød på nye rekordhøje nøgletal. | Foto: Joachim Ladefoged

Forsvarsteknologivirksomheden Terma vil fordoble sin milliardomsætning I løbet af de kommende tre år, og vejen dertil går via opkøb af ”betydelig størrelse”. 

Sådan lyder målsætningen i en ny strategi, som Terma lancerer fredag i sin årsrapport for det skæve regnskabsår 2023/2024. 

Her lægger virksomheden med hovedsæde i Lystrup ved Aarhus en ny overligger på omsætningen, der stiger med 17 pct. til 2,63 mia. kr. 

Virksomhedens driftsresultat, udtrykt ved ebitda før særlige poster, lander på 448 mio. kr. mod 375 mio. kr. i 2023/2024.

På bundlinjen øger virksomheden sit overskud fra 139 mio. kr. til 155 mio. kr.

På fem år har Terma dermed øget sin omsætning med i alt 45 pct.

”Jeg er selvfølgelig meget stolt over det flotte resultat, som Termas godt 1500 medarbejdere har leveret. Terma er gået fra at være en leverandør af delløsninger og komponenter til en unik platform, der kan tage en ledende rolle som totalleverandør – både til det danske forsvar og udenlandske kunder,” siger Jes Munk Hansen, adm. direktør i Terma, i en pressemeddelelse. 

”Dermed står Terma nu også langt stærkere og er klar til at løfte den fælles opgave, det er at styrke Danmark og Europas sikkerhed,” siger han.

I tæt dialog med opkøbsemner

Terma driver forretning på at være komponent-, teknologi- og totalleverandør til en lang række lande inden for særligt forsvarsaktiviteter på land, til vands og i luften, ligesom virksomheden også er leverandør til rumfartsindustrien. Virksomhedens produktportefølje tæller kommando- og kontrolsystemer, radar- og sensorteknologi og komponenter til forsvarsfly som f.eks. F-16- og F-35-fly.

Firmaet har hovedsæde i Lystrup ved Aarhus og driver fabrik i Grenå og kontor i Søborg. De tre adresser huser 1500 ansatte, men både antallet af adresser og medarbejdere ventes snart at stige.

”Den sikkerhedspolitiske situation i Europa kræver en stærk dansk forsvarsindustri. Det står Terma i spidsen for, og der er et behov for, at vi udvider vores kapaciteter. Vi har konkrete planer for en betydelig organisk vækst i de kommende år, men Termas vækst bliver særligt gennem opkøb af relevante virksomheder inden for forsvarsindustrien. Målet er at styrke Terma og Danmarks evne til at udvikle og producere relevante kapaciteter selv,” siger Jes Munk Hansen, der tilføjer, at det første opkøb synes inden for rækkevidde.

”Vi er allerede i tæt dialog med en række spændende virksomheder af betydelig størrelse. Derfor kan de første opkøb allerede falde på plads i dette kalenderår,” siger han.

Cybersikkerhed i alle løsninger

Foruden planen om at forfølge en opkøbsstrategi har Terma planer om at poste væsentlige investeringsbeløb i kunstig intelligens. En satsning, der allerede er taget hul på.

”Den digitale krigsførelse vil kun vokse, og det har vi i Terma tidligt været opmærksomme på. Vi har derfor de seneste år investeret i og udviklet AI-løsninger, der markant kan højne overvågning og sikkerhed. Samtidig skal cybersikkerhed tænkes ind i alle løsninger og produkter i dag, og her er vi også godt med,” siger Jes Munk Hansen.

Netop Jes Munk Hansen, der har været adm. direktør i Terma siden 2019, har sat punktum for sit sidste fulde regnskabsår som topchef i Terma. Senest 1. september skifter han til en post som topchef i produktionsvirksomheden Rockwool.

Der er endnu ikke sat navn på hans efterfølger i Terma. 

Allerede i marts 2023 kunne ITWatch fortælle, at Terma nu også betragter sig som en totalleverandør snarere end blot en leverandør af komponenter og delløsninger. 

”Vi har lavet en omstilling af vores organisation, så vi er i stand til at påtage os et totalleverandøransvar. Vi har gennemført både organisatoriske forandringer og udviklet nye processer og systemer,” sagde Kasper Hyllested, kommunikationsdirektør i Terma, ved den lejlighed. 

Han betonede, at den nye totalleverandørrolle var rettet særligt mod Danmark som nation.

”Der er rigtig mange løsrevede applikationer i det danske forsvar, hvor forsvaret ville have glæde af, at det hang bedre sammen. Vi må gøre det smartere og integrere systemerne. Der ser vi vores unikke rolle,” siger Kasper Hyllested. 

Terma, der er ejet af Thomas B. Thriges Fond, havde ved udgangen af regnskabsåret 2023/2024 en egenkapital på 1,046 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også