Hostingfirma lukker helt ned efter hackerangreb

Hosting-firmaet IT-hotellet ser sig nødsaget til at dreje nøglen om efter et alvorligt hackerangreb.
Foto: Steve Marcus
Foto: Steve Marcus

En hostingleverandør til Odense Universitetshospital blev den 31. maj ramt af et hackerangreb, og det har nu sendt hostingfirmaet IT-hotellet til tælling.

På virksomhedens hjemmeside kan man således læse, at det ikke har de nødvendige økonomiske – og tekniske – ressourcer til at få rettet op på angrebet.

”Det er derfor også vores forventning af IT-hotellet lukker eller går konkurs som følge af dette angreb,” skriver Thomas Vandsted Nielsen, der er direktør for IT-hotellet, i en besked på virksomhedens hjemmeside.

Angrebet har således været en for stor mundfuld for IT-hotellet, der ikke kan standse problemerne eller genoprette skaderne.

”Efter vi har fået gennemgået de enkelte systemer og fået et overblik over angrebets omfang, er det blevet tydeligt for os, at angrebet er langt mere omfattende end først vurderet og har ramt så mange systemer, at det ikke umiddelbart kan inddæmmes,” skriver IT-hotellet og fortsætter:

”Vi har således konstateret, at angriberne har installeret bagdøre på hovedparten af vores og vores kunders systemer. Vi vurderer desuden, at hvis vi forsøger at inddæmme angrebet yderligere, er der en overhængende risiko for, at angriberne opdager dette og låser data med ransomware, hvorefter data vil være utilgængelige. Derfor har vi her til aften den 6. juni 2024 besluttet at lukke alle kundesystemer ned for at begrænse konsekvenser af angrebet mest muligt.”

Da aktiviteterne ikke fortsætter, skal firmaets kunder nu se sig om efter en ny leverandør. 

Dr.dk oplyser, at det vil tage op imod 7 til 14 dage endnu, før universitetshospitalets styringssystem til overvågning af temperatur på stuerne samt opbevaring af medicin er tilbage til normalen på OUH’s adresse i Odense.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også