Watch Medier

Strategi

Danske Bank tvivler på lån til skibe med klimaaftryk i 2030

Fra 2030 vil banker formentlig ikke finansiere nye skibe, der udleder drivhusgasser, forudser Øivind Haraldsen, global chef for shipping hos Danske Bank. Både hos Danske Bank og norske DNB er miljø en af de afgørende faktorer i valget af fremtidige kunder.

Danske børsselskaber godt rustet til brexit

Selv om Coloplast, Pandora og ISS er særligt udsatte og kan forvente en mærkbar effekt, når briterne forlader EU, vurderer Sydbank i en ny analyse, at de danske børsnoterede selskaber er stærkt positioneret til selv et hårdt brexit.

Nordiske shippingdynastier deler skæbne i stor olienedtur

Lige så meget som de nordiske shippingfamilier nød godt af olieprisens optur, lige så mange milliarder har kendte navne som Mærsk og Fredriksen tabt på den dybe krise i drillingsektoren. Alene i Maersk Drilling er markedsværdien faldet med 18 mia. kr.

Efter otte måneders pause flyver SAS igen til Kina

SAS har fået grønt lys fra de kinesiske myndigheder til at genåbne de direkte ruter til Kina, som stoppede 31. januar. Første afgang til Shanghai er 29. september, og første afgang til Beijing kommer i slutningen af oktober.

TV 2, Ekstra Bladet og forlagsbranchen igangsætter sexisme-undersøgelser

Såvel TV 2 som Ekstra Bladet har sat gang i eksterne undersøgelser af sexisme og usund kultur på deres arbejdsplads. Samme tema bliver nu undersøgt blandt de studerende På Danmarks Journalist- og Mediehøjskole, som har gennemført praktik. Også forlagsbranchens interesseorganisation er for første gang gået i gang med at kortlægge, om der problemer med sexisme i branchen.

Glohedt fragtmarked på Stillehavet skaber containermangel

Der har de seneste måneder har manglet især store 40 fods containere i shippingmarkedet, oplyser Maersk i en mail til ShippingWatch og fortæller, at rederiet arbejder hårdt på at løse problemet. Udmeldingen kommer efter logistikfirmaet DHL har kritiseret, at rederierne har sendt mange containere over til de lige nu voldsomt lukrative Stillehavssruter.

AaB sætter dobbeltsponsorat i bero: Vi har skabt debat

Den nordjyske fodboldklub AaB har fået sat den nye kviklånslov på dagsordenen. Loven rammer især sportsvirksomeheder, fordi reklamer for lån og spil ikke længere må stå side om side. Mandag var klubbens ene sponsor taget af trøjen.

Grundfos vil fyre 600 ansatte på verdensplan

En forenklet struktur og "betydelige investeringer i innovation og digitale kompetencer" er næste skridt i Grundfos' globale sats, meddeler pumpeproducenten. Det betyder også afskedigelse af 600 ansatte globalt. (Opdateret)

Seneste nyt fra alle vores medier