Watch Medier

Ni udviklere af coronavaccine afgiver fælles løfte: Vi skyder ingen genveje

Topcheferne for ni af de mest fremtrædende medicinal- og biotekselskaber i udviklingen af en vaccine mod coronavirus har afgivet et offentligt løfte om at følge normal praksis for udvikling af nye lægemidler, inden en mulig vaccine sendes til vurdering hos regulatoriske myndigheder.

USAs præsident Donald Trump er blandt de politikere, der har lagt et stort pres på medicinalindustrien for hurtigt at sende en vaccine mod covid-19 på gaden. Her ses præsidenten under et besøg hos Fujifilm Diosynth Biotechnologies, der udvikler komponenter til en vaccine fra Novavax. | Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Trods et massivt globalt pres for at sende en vaccine mod coronavirus på markedet, så vil ingen af frontløberne i udviklingen give køb på de videnskabelige principper for lægemidlers sikkerhed, der før pandemien var styrende beslutningen om at søge om godkendelse.

Det garanterer topcheferne fra henholdsvis vaccineduviklingerne Astrazeneca, Biontech, GSK, Johnson & Johnson, MSD, Moderna, Novavax, Pfizer og Sanofi i et offentligt løfte til verdens befolkning.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs