Watch Medier

Statens It vil afskedige hver 10. medarbejder

Besparelser betyder, at Statens It, der leverer it-service til 16 ministerier, forventer at afskedige 10 pct. af de ca. 440 medarbejdere.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Statens It planlægger at vinke farvel til hver 10. medarbejder og foretage en større organisationsændring, skriver Version2.

Årsagen til fyringerne er behovet for at finde besparelser, så budgettet er i balance, lyder det fra direktør Michael Ørnø.

"Baggrunden er, at Statens It’s økonomi de kommende år ikke balancerer, og vi har derfor fundet det nødvendigt at foretage en personaletilpasning, så der sikres balance i budgettet for 2021 og fremover. Personaletilpasningen vil forventeligt komme til at omfatte knap ti procent af medarbejderne, og processen vil blive gennemført inden for den næste måned," udtaler direktør Michael Ørnø på Statens It’s hjemmeside.

I tillæg til de kommende afskedigelser vil Statens It ligeledes gennemføre en større organisationsændring. Forandringen, der blev meldt ud til medarbejderne i går, 9. september, er allerede trådt i kraft.

Den nye struktur skal bidrage til, at Statens It er i stand til at ”levere på de aktiviteter og services, som kunderne efterspørger,” fremgår det af hjemmesiden.

Statens It blev dannet i 2009 og er organiseret som en styrelse under Finansministeriet med den opgave at drive, supportere og udvikle informationsteknologi i statslige institutioner. Ifølge hjemmesiden leverer Statens It i dag services til 16 ministerier og en del af deres styrelser med i alt ca. 28.000 brugere. Styrelsen har i 2020 ca. 440 ansatte.

Store it-selskaber sender ansatte hjem 

Københavns Kommune sætter gang i storstilet cloudomstilling 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs