Watch Medier

Lego har lyttet til børn - bruger 2,5 milliarder på at omstille til grøn emballage

Lego-klodser skal fremover være indpakket i genbrugeligt papir. Den grønne omstilling af emballagen vil koste legetøjskoncernen omkring 2,5 mia. kr.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Lego vil ændre sin indpakning fra plastik til genanvendeligt papir, oplyser legetøjsgiganten, efter at breve fra børn har efterspurgt mere klimavenlige løsninger.

Det vil koste Lego 400 mio. dollar - svarende til 2,5 mia. kr., skriver den britiske avis The Telegraph.

I første fase af Legos treårige grønne omstillingsplan vil klodsernes plastikindpakning blive erstattet af genbrugeligt papir.

Det vil ske allerede fra næste år, oplyser Lego, der dertil kan fortælle, at resten af selskabets indpakning ventes at være gjort bæredygtigt i 2025.

Lige nu er 75 pct. af selskabets indpakning fremstillet af genbrugeligt materiale, fortæller Legos chef for bæredygtighed, Tim Brooks, til The Telegraph. Dertil er størrelsen på Legos indpakning blevet reduceret med 14 pct. over de seneste seks år, fortæller han.

"Vi fik breve fra børn med bekymringer om plastik, og det opmuntrede os til at handle som del af et større program for at gøre alle vores produkter bæredygtige i 2030," siger han til The Telegraph.

Investeringen på 400 mio. dollar skal finansiere de nye indpakninger og materialer til Legos fem fabrikker over de næste år.

Lego kom ikke ind på, om den grønne omstilling vil have en påvirkning på priserne på produkterne.

Mere fra Watch Medier

Re-Match relancerer børsambition

Den danske hardtech-fond Nordic Alpha Partners går atter i markedet med genanvendelsesvirksomheden, hvis børsambitioner blev sat på pause i september. De prominente kerneinvestorer er fortsat med, men beløbet, virksomheden vil rejse, er blevet mindre.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs