Watch Medier

Grundfos vil fyre 600 ansatte på verdensplan

En forenklet struktur og "betydelige investeringer i innovation og digitale kompetencer" er næste skridt i Grundfos' globale sats, meddeler pumpeproducenten. Det betyder også afskedigelse af 600 ansatte globalt. (Opdateret)

Grundfos-formand Jens Moberg- | Foto: Lars Krabbe/ERH

Grundfos lancerer nu en ny og "forenklet struktur" og satser desuden på at foretage "betydelige investeringer i innovation og digitale kompetencer" som næste skridt i pumpeproducentens globale satsning på at blive en førende spiller inden for vandteknologi.

Det betyder også, at Grundfos afskediger 600 ansatte globalt, oplyser selskabet i en pressemeddelelse tirsdag.

"Vores succesfulde implementering af vores 2020 strategi og de stærke økonomiske resultater i de sidste seks år giver os platformen for implementering af vores ambitiøse 2025-strategi, herunder en ny og kundeorienteret struktur samt yderligere investeringer i innovation og digitale kompetencer," udtaler Jens Moberg, formand i Grundfos Holdings bestyrelse i meddelelsen.

"Dermed står vi endnu stærkere, når vi kommer igennem den COVID-19-afledte økonomiske krise," mener han.

Mere konkret går Grundfos efter at organisere sine salgs-, marketing-, teknologi- og produktionsfunktioner, så de servicerer de fire forskellige kundegrupper: Commercial Building Services, Domestic Building Services, Industry og Water Utility.

Det skal ifølge pumpeproducenten sikre, at der i endnu højere grad er fokus på kundernes individuelle behov i både udviklingen af produkter, salg, leverancer og service, fremgår det af meddelelsen.

Bestyrelsesformanden i Grundfos Holding takker ved samme lejlighed de 600 ansatte, som nu må se sig om efter et nyt job.

"Det er svært at se gode kollegaer forlade os. Jeg vil gerne takke alle for deres hårde og loyale arbejde. Vi vil i overensstemmelse med vores værdier sikre, at alle berørte medarbejdere støttes i denne proces," siger Jens Moberg.

Mads Nipper takker af

Omstrukturering og meldingen om kommende investeringer i innovation og digitalisering kommer i kølvandet på, at pumpeproducentens topchef – Mads Nipper – tidligere på måneden indleverede sin opsigelse til fordel for stillingen som topchef i Ørsted, hvor han sætter sig ved roret fra årsskiftet.

Den vellidte skikkelse i dansk erhvervsliv, som blandt andet er blevet kaldt et omvandrende varemærke og for nylig blev kåret som årets CEO, har i sine seks år som topchef i Grundfos stået i spidsen for mere end en fordobling af bundlinjen.

Mads Nippers strategi udmøntede sig sidste år i et rekordresultat på 2,2 mia. kr. og en nettoomsætning på 27,5 mia. kr. Pumpeproducenten kunne samtidig præsentere en egenkapital på godt 17,2 mia. kr. - det højeste niveau siden 2016.

Men Mads Nippers exit er også kommet midt i den nylancerede 2025-strategi, hvor Grunsfos med egne ord har sat kursen mod at blive en af de førende spillere inden for innovativ vandteknologi på globalt plan.

Det første skridt mod det mål tog Grundfos tidligere på året med opkøbet af vandteknologivirksomheden Silhorko-Eurowater, der samtidig markerede, at Mads Nipper havde gjort alvor af det løfte om flere opkøb, som han gav ved præsentationen af 2019-regnskabet.

Den nye struktur og de tilhørende afskedigelser bliver dog også præsenteret midt i en coronapandemi, som indtil videre har fået 2020-resultaterne til at se noget anderledes ud end de seneste års vækstrejse.

Regnskabsbøgerne for årets første seks måneder afslører, at coronakrisen har sat tydelige spor i blandt andet virksomhedens omsætning, der er faldet med næsten en mia. kr. sammenlignet med samme periode sidste år, ligesom det organiske salg i virksomheden er faldet 8,3 pct.

Mads Nipper fortalte da også i forbindelse med regnskabet til erhvervsmediet Finans, at det bliver nødvendigt at "sove med støvlerne på" de næste to år, og at virksomheden både skal formå at styre sine risici og holde damp i strategien.

(Artiklen er opdateret)

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs