Watch Medier

Nye læk: Estiske ansatte i Danske Bank oprettede hvidvaskselskaber som sidegesjæft

I Danske Banks filial i Estland var en gruppe medarbejdere med til at oprette britiske selskaber til nogle af deres kunder, så kunderne på den måde kunne skjule deres identitet og nemmere gennemføre hvidvask.

Flere medarbejdere i Danske Banks estiske filial hjalp kunderne med at oprette selskaber, som kunne bruges til hvidvask. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var panik blandt medarbejderne i Danske Banks estiske afdeling. En whistleblower truede med at gå til myndighederne, fordi han havde fået mistanke om, at ni anonyme selskaber var involveret i finansiel kriminalitet, og blev de ikke lukket, ville han gå til myndighederne.

"Whistlebloweren kræver, at ALLE DISSE KUNDER ... KONTI bliver lukket inden for 48 TIMER," skrev Aivar Rehe, der var chef for den estiske afdeling, i en mail til sine ansatte i 2014.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs