Watch Medier

Nye læk: Estiske ansatte i Danske Bank oprettede hvidvaskselskaber som sidegesjæft

I Danske Banks filial i Estland var en gruppe medarbejdere med til at oprette britiske selskaber til nogle af deres kunder, så kunderne på den måde kunne skjule deres identitet og nemmere gennemføre hvidvask.

Flere medarbejdere i Danske Banks estiske filial hjalp kunderne med at oprette selskaber, som kunne bruges til hvidvask. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var panik blandt medarbejderne i Danske Banks estiske afdeling. En whistleblower truede med at gå til myndighederne, fordi han havde fået mistanke om, at ni anonyme selskaber var involveret i finansiel kriminalitet, og blev de ikke lukket, ville han gå til myndighederne.

"Whistlebloweren kræver, at ALLE DISSE KUNDER ... KONTI bliver lukket inden for 48 TIMER," skrev Aivar Rehe, der var chef for den estiske afdeling, i en mail til sine ansatte i 2014.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs