Watch Medier

TV 2, Ekstra Bladet og forlagsbranchen igangsætter sexisme-undersøgelser

Såvel TV 2 som Ekstra Bladet har sat gang i eksterne undersøgelser af sexisme og usund kultur på deres arbejdsplads. Samme tema bliver nu undersøgt blandt de studerende På Danmarks Journalist- og Mediehøjskole, som har gennemført praktik. Også forlagsbranchens interesseorganisation er for første gang gået i gang med at kortlægge, om der problemer med sexisme i branchen.

TV 2 Nyhedernes hovedtillidsmand, Lennart Sten. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mediebranchen har de seneste uger været centrum i en efterårsstorm, blæst i gang af tv-værten Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla og iltet af 1615 mediekvinders støtte til hendes budskab om en indgroet sexisme i branchen. Resultatet af debatten er, at der foreløbig er sat mindst fire undersøgelser af sexisme og usund arbejdskultur i gang.

Efter et to timer langt møde mandag blandt 200 redaktionelle medarbejdere på TV 2, som fagbladet Journalisten beskrev, stillede medarbejderne tirsdag krav til direktionen og adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen om en ekstern undersøgelse af sexoisme og usund arbejdskultur. Topchefen meldte samme dag ud, at TV 2 allerede havde allieret sig med et advokatfirma om en bred undersøgelse af krænkelser og usund arbejdskultur.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs