Nordic Sugar tager produktionen af økologisk sukker hjem til Skandinavien

Økologisk sukker fra Nordic Sugar skal fremover produceres i Danmark og Sverige og ikke længere i Sydamerika, som har været tilfældet de seneste mange år.
Sukkerroeproduktion på Falster. | Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix
Sukkerroeproduktion på Falster. | Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Nordic Sugar, der ejer varemærket Dansukker, har de seneste tre sæsoner købt økologiske sukkerroer fra Danmark og Sverige, men nu tager koncernen endnu et skridt i retningen af at øge den lokale produktion.

Det skriver svenske Food Supply.

"Vi føler os meget glade for at nå målet og endelig lancere sukker, der kommer fra økologiske sukkerroer på begge sider af Øresund," siger Pernilla Wennerberg, marketingchef i Nordic Sugar, i en kommentar ifølge Food Supply.

Indtil nu har Nordic Sugar også købt økologisk rørsukker fra Sydamerika.

Økologisk sukkerproduktion er ikke nyt for de nordiske roedyrkere. Danske og svenske dyrkere leverede økologiske roer til den svenske sukkerfabrik i Köpingebro i 1990'erne frem til begyndelsen af 00'erne. Nordic Sugar stoppede dog produktionen efter nogle år, men i 2017 vendte den altså tilbage.

Nordic Sugar, der har sin oprindelse i De Danske Sukkerfabrikker, er i dag ejet af tyske Nordzucker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også